Ignorans och idioter

Det här är bland det bästa som skrivits runt det faktum att också Sturmarkare och andra ateister kan vara minst lika hatiska och ignoranta som vilken pingstvän som helst.

Diskussionen runt Ekelunds krönika pågår och det intressanta är att det är så många som uppvisar en extremt ignorant sida när någon uttrycker en annorlunda åsikt – och det är fr a personer som lever eller levt med barn med Downs syndrom som uppvisar rejält hatiska åsikter (diskussionen efter Mymlans båda postningar är ibland synnerligen upplysande om detta). Beiersdorff, som knappast är den mest finstämda personen alltid, är den som ändå lyckas att hålla en viss skärpa och balans i argumenterandet. Dock menar jag att i det här fallet så är alla som menar att Anne Eklund är en idiot det själva.

En person vars ignorans uppenbarligen stigit henne åt huvudet är bloggaren whatthefuckdotcom (nej, det är inte hennes domännamn ens) som dels inte är intresserad av att diskutera med någon annan utan bara vill härja orera och förklara att alla andra är idioter – och när någon försöker diskutera det så menar hon att

normala människor svarar nämligen i Varandras bloggar och inte bara sin egen…

Eh… nä. Möjligen de som fortfarande tror att kommentarsfälten under bloggar är en motsvarighet till Lunarstorms gästbok. Vi andra – typ 99,7 % av alla som använder sig av bloggar inser rätt fort att det blir ogörligt att följa en diskussion om den förs i två olika kommentarsfält – och då under postningar vars ämnen är irrelevanta för diskussionen i fråga. Här kan man helt klart prata om en smula idioti. Roande är också att läsa hennes blogg som försöker vara precis som alla andra Blondinbella-wannabees (eller har Katrin Z som förebild)

tal om ignorans så kan man fundera vad skrikhalsen Katrin Z håller på med. Hennes varumärke är att vara edgy, hon har gått i skola hos sin numera fd man, men att anklaga Birro för judehat visar bara hur mycket luft det finns mellan öronen på KZ. (när jag skriver det här så ligger Finest.se, där KZ har sin blogg, nere med Internal Server Error…). Läser man kommentarerna i Birros blogg så inser man att idiotin inte har några gränser även hos Idoltittarna. Den senaste tidens händelser bevisar väl att hennes förrförra bloggs slogan ”Inte den skarpaste kniven i lådan” stämmer väl överens med hennes personlighet. Helt enkelt fanns det inget annat val för TV4: Katrin Zytomierska var en osäkrad handgranat som när som helst kunde sprängas i ansiktet på kanalen – något än värre kunde komma ur den där övervridna hjärnan och det skulle inneburit att kanalen förlorar än mer av sin goodwill. Att sparka henne handlade om att säkra framtiden – inte om vad hon hittills gjort. Uppenbarligen anser de flesta att det är rätt val.

Uppdatering: Niklas Strömstedt, vars bloggande enligt mig är ungefär 1010 gånger bättre än hans musik har skrivit roande om det hela under rubriken ”När proppen går”. Andra som skrivit om det är Virtanen, Good och DVIJDVS. Och Katrin Z har bett om förlåtelse.

Blondinbellahistorien fortgår. Hanna Fridén försöker förklara att det handlar om att människor inte trott på BB om övergreppet. Intressant sätt att försöka undvika det faktum att stängningen av BBs blogg kom efter avslöjanden om att man försökte sälja postningar dvs. sälja redaktionell reklam och att socialnämnden reagerat över hennes festande. Fridén gör nog också BB en otjänst att än en gång driva fram de personerna i ljuset igen som härjade om att övergreppet inte skulle skett. Det blir inte alltid rätt när hon tänker, Hanna. Det finns också en stor ignorans i att klumpa ihop alla i en enda stor klump.

Apropå idiotiska uttalanden så minns ni kanske Sven Åke Christiansson som var så snabb att förklara hur skolskjutningen i Finland var kopplad till sociala medier? En liten sökning i min egen databas visade sig att det var han som väldigt säkert pekade ut Max och Sagas pappa som mördare i Arboga-målet. Detta då hans stora käpphäst uppenbarligen är extremt analoga värderingar runt nätet.

Uppdatering: Voxacoms VD, dåligt försök att gömma sig bakom namnet ”Sune”, väljer att fråga om jag har ADHD. Well, INTP är jag och en smula Gen X. Men ADHD – nä, inte speciellt. Dålig personlig BNP har jag också. För att rädda ansiktet försökte denne hänvisa till forskning och mina Jaikukontakter är snabba att hitta Mosskins blogg.

Uppdatering: Insiktsfullt.

Reblog this post [with Zemanta]