Det tolfte

Jag vet inte vilka dagar som ni har som ”hack i tiden”. 21 november är min. Den dagen det liv som jag planerat för och sett som en självklarhet vände och där en helt ny väg.

Jag fick frågan idag av vännen @lottaop: ”Tänker du någonsin att det kan vara bra det som hände?” Och mitt svar var att det handlar inte om bra eller dåligt utan mer om att det är den dag som ändå förändrade livet – och att det positiva och negativa är svårt att avgöra.

Ett hack i tiden är bra. Man kan göra avläsning av läget – det finns ett noll-läge liksom. Har det blivit bättre? Saknar jag det fortfarande? Vad har jag gjort av den andra chans jag ändå fick?

Jag är nog inte klar med analysen. Man kanske aldrig blir klar. Trots att man blir äldre. För nej, en del saker är inte bättre. Andra är fantastiskt mycket bättre. Vissa saker är konstanta på gott och ont.

Det blev en märklig dag idag. Förutom att den alltid sätter en dov ton så var jag hos läkare för att ta olika prover. Ålder, gener och leverne. Reumatism och KOL. Svaren dröjer. Dock såg sköterskan skillnad i spirometrin.

Såg sedan Cicci Rehnström Suurnas ”Skinhead – 25 år senare” vilket inte gjorde min åldersnoja mindre. För det var en tid där jag också var aktiv. Inte där utan i motsatta sidan. Verkligen den motsatta sidan. Minnet av en tid där inte internet var vår viktiga kanal. Där kollissioner inte skedde på Twitter utan på gator och torg.

Samtidigt sker en utveckling där vi idag fick en försämrad offentlighetsprincip. Och FRA får utökade möjligheter. Det sluttande planet. Och vi är tysta.

Sen. Rätt person som vann Cision Influence Award. Lina T. Och samtidigt som det skedde postade Amanda och Vivi sin bloggpost ”Är du feminist?”: om jag har lite ångest för att inte längre ha tid att förändra världen så vet jag att jag satt en person till den som kommer att göra det. Stoltheten liksom värker i bröstet. Stoltheten över de två barn som jag fått äran att vara pappa till.

Så nu. Det trettonde året. Som vanligt med samma inställning: att aldrig planera. Men med drömmar och hopp. Det är en bra sak.

Tidigare år:

2005

2006

2007

2008

2009

2010

2011

2012