Utställning med sonen spelar roll

Jag och sonen var på Framtidsmuséet utställning ”Spela Roll” igår och när jag nu ser att Diablo III kan släppas redan i år så tänker jag på hur han och jag helt enkelt hittat pappa – son-aktiviteten i datorspel. Inte för att jag spelar speciellt mycket men det intresserar mig och han är duktig. Vi har något att dela och tycka till om. Vi har spelat oss igenom Diablo II tillsammans för några år sedan och jag tycker det är kul att kolla när han spelar Bad Company, Crysis II och liknande. Som han för övrigt bloggar om på sin blogg.

Nostalgi på hög nivå

Mer nostalgi

Stugan

Det var roligt att se de gamla datorerna och de gamla spelen på utställningen, även om den i sig var rätt liten. Snygg men liten. Och en sak är säker: först när man testar Kinect* på riktigt så inser man hur oerhört revolutionerande det är.

Oavsett hur utställningen var så var det sjukt mysigt att göra något med sonen.

*Full disclosure: Ja, jag jobbar en del med Microsoft men inte så mycket med Xbox-sidan.