VM i gutturalismer

Det är enligt min icke vetenskapliga åsikt om att det är skillnad på fotboll och hockey. I varje fall på Facebook. I varje fall i mitt nyhetsflöde. När det spelas fotboll är det dels färre som verkar titta även om det är Sverige som spelar och det är mer verserat, mer analytiskt. När det är hockey-VM så är det snarare ett konstant flöde av gutturala tillrop, versaler är vanligare än grötuppdateringarna och det är en kokande svenskhet (eller som idag även finskhet även om den är mindre påtaglig).

”Skit. Sopor.”

”Sverige nu sämst i hockey i Fennoskandien. :(”

”Perkele! Se on luultavasti aika vetää tv kaapelin ja tyhjiön sijaan. Kusta jääkiekko. Pissmatch.”

”Har svenska försvaret bytt sida under pausen? #förvirrad #hockeyvm”

”Ajajajajajajajajajaj”

och så det något udda:

”Visst har Mårts tjejglasögon?”

Själv väntar jag på bridge-VM. Då jävlar!