Lucka 8: Bilar, mobiler och en sliten planner

Behöver lite extra energiIdag blir det en kort uppdatering. Jag är galet trött. Det har varit en tuff månad. Det har varit en intensiv höst. Men det gör inget. Nu börjar det bli dags för lite ledigt snart. Fylla på batterierna, ladda om servern och formatera om vissa delar av cacheminnet.

[insert valfria metaforer för vilande]

Imorgon sista resdagen på ganska många dagar men då en tur och retur till Stockholm för ett kort möte och sedan köra bil t o r till Västerås för att lämna barnen hos morfar och mormor. Bilkörningen kommer att göras i en Volvo V70 vilket ska bli kul. Dock är det mindre kul att anledningen är att Röda Faran aka vårt slagskepp till Opel Vectra står på hos Carlia bil med ett trasigt virvelspjäll. Orkar inte ens googla upp en bra länk om vad ett sånt gör. Att det går sönder på en bil som gått 4700 mil är trist och märkligt, att verkstaden uppenbarligen tappat bort de anställda som hade något sinne för kundservice är sorgligt och att en bilhall med verkstad som säljer märken som inte direkt är lågpris inte har någon som helst koll på vare sig försäkringsfrågor eller nåt vettigt sätt att hantera hyrbilar är… uselt. Det är lite intressant att vi nu – med Opel Försäkring hyr en Volvo. Snacka om att inte direkt säkra upp sitt varumärke: vi har en Opel på verkstad som blivit försenad på grund av reservdelshantering (”nej, den har inte kommit från Tyskland än”) och nu kör vi V70* som är en utmärkt bil. Hur många tror på allvar att vi nu när vi tänker göra oss av med Röda Faran kommer köpa en Opel?

Kvällen har spenderats med att få igång och ställa in allt på HS nya X10 Xperia Mini Pro (det här är en rolig recension – jag vet att det inte är samma telefon Pro har tangentbord men hello: läs slutet på recensionen :)).

En oerhört trevlig telefon faktiskt. Jag har inte pillat så mycket med Android men det fungerar onekligen bra. Hann inte att få igång den Windows Phone 7** jag har hemma. Det ska bli spännande – det jag hittills testat med det systemet gillar jag. Kommer WP7 slå ut min Iphone som primär telefon? Vet inte. Grejen för min del är att jag insett hur få appar jag ändå använder på Iphonen i vardagen. Så tillgången till miljoner appar är inte nödvändigtvs en dealbreaker. Så är det ett sjukt snyggt system. Tyvärr saknas några av de få appar som jag oftast använder (läs Spotify).

Vår familj har verkligen blivit galet gadgettät och det lär bara bli värre. Ska vi skämmas för det? Äh. Läste en diskussion om att ”down-sizea” livet: visst är det bra att inte jaga inkomster och sedan ändå må dåligt för att man inte gör det man vill. Men jag valde att starta Strandh DigitalPR både för att jag skulle få göra just det jag gillar. Men också för att jag ville försöka tjäna pengar. Ett av målen var att få råd att köpa de gadgets jag vill. Kunna byta mobiltelefon (eller ha flera), byta dator och se till att alla i familjen har tillgång till datorer, mobiler och annat. För det är så enkelt: andra lägger pengar på långa resor, gamla bilar, antikviteter eller något annat som de är intresserade av. Jag vill lägga motsvarande på digital hemelektronik. Sa jag att min son  håller på att bli precis likadan? ”Åh, jag vill verkligen han en HTC Wildfire” sa han när jag satt omgiven av mobiltelefoner.

*Disclaimer: Jag jobbar en del med Upplands Motor men i det här fallet är de helt oskyldiga till bilvalet. Att jag däremot antagligen fått en mer positiv syn på Volvo är som det är.

**Disclaimer: För de som inte vet det så jobbar jag mycket med Microsoft. Telefonen ska jag använda företrädesvis när jag åker på CES.