En skev artistelit och en arg Rothstein

Trots att jag varit sjuk så blev gårdagen minst sagt intensiv.

Diskussionen runt de 37 artister som gick branschens, Antipiratbyråns och IFPIs ärenden men var alltför dåligt briefade och medietränade i själva sakfrågan var stor. Det var både sorgligt och roande på samma gång att se hur artisterna blev avklädda i en minst sagt snurrig dubbelmoral. Läs gärna den postningen igen eftersom den är rejält uppdaterad på slutet med nya viktiga länkar.

Samtidigt valde Bo Rothstein att basha hela bloggosfären i en debattartikel i GP. Jag skrev om det på Same Same But Different och samtidigt bjöd vi in honom att gästblogga. Det ville han inte utan jag fick nu bli kallad rasist, anti-semit och slutligen också sexist: visserligen tillsammans med resten av de miljoner personer som befolkar ”bloggland” dock även direkt i en mailkorrespondens som blev mer och mer surrealistisk.

Bland annat anser Bo Rothstein att också Martin Jönsson på SvD är samma sak. Uppföljningen finns att läsa här. Det sista mailet jag fick från honom var misstänkt kallsvettigt när han insåg att jag skickat vidare de anklagelser han ställt till den det berörde.

Varför? För att vi inte uttalat tagit avstånd från en enda kommentar hos en bloggare där kommentatorn uttalat anti-semitiska saker om Rothstein… Alltså uppenbarligen inte en bloggare utan en kommantator. Det är vad Rothstein väljer att döma ut hela bloggosfären på. Jag kan inte verifiera något eftersom det är borttaget från den bloggen. Alltså måste vi lita på Bo Rothsteins ord. Det är uppenbarligen lag.

Själv blir jag lätt road av det hela. Jag har ju blivit kallad sexist (här, här, här och tidigare här och här) och fan och hans moster förut så Rothsteins anklagelser är lite som ett knott: irriterande, ointressanta och snart övergående.

Funderar på att skriva om reglerna för hur man får uppmärksamhet som bloggare: man ska fan mata trollen. Det blir roligare så.

Nu ska jag åka och hämta tågbiljetter. Imorgon bär det av till Norrköping.

Uppdatering: Alliansens ungdomsförbund går ihop och dissar regeringen runt IPRED. Ja, kära nån. Att Schlingmann blev utnämnd till en av Sveriges mäktigaste personer blir mer och mer märkligt. Karln borde för fan se till att hans uppdragsgivare inser när de sätter ner foten i ett ormbo. Men icke… Eller så är det så att Adolf Reinfeldt helt enkelt är sig själv nog och lyssnar inte.

Reblog this post [with Zemanta]