Dags för lite bloggmobbning

Disclaimer: Jag borde antagligen inte inte postat den här.  Det är inte värt att behöva höra att man är en översittare och hatar kvinnor. Bara för att man inte lyckats med ironin. Så – läs min ursäkt och sen får ni ta det här för vad det här. Ett förslag är också att sedan läsa den här postningen.

Jag funderar verkligen över den här postningen: skulle jag posta eller inte. För jag har ju blivit rätt snäll. Men va fan: här kommer en postning i en mer klassisk Deepedition-anda.

Jag börjar inse att Lisa Bjurwald (minns henne) mm! och Jan Guillou (minns ett av hans uttalanden) råkat hamna i modebloggsträsket mm!. För nedan finns beviset att modebloggerskor sällan blir bättre med en kamera och rörlig bild… Så mm! – eftersom man inte får säga elaka saker mm! om andra bloggar för då bloggmobbar man så håll till godo med lite klassisk bashing:

Pördigt? Det är liksom ironi-by-mistake.

Lyssna på det här…

Jag har några skämt mm! som kan klassas som nedsättande mm! om blondiner, hjärnor mm! och kameror. Men jag är ju snäll numera… Mm!

Ber för övrigt att få citera min vän mm! och kompanjon Helmut Diezel:

JAG HATAR ANVÄNDARGENERERAT MATERIAL. JAG HATAR ATT ALLA BLIR SINA EGNA PRODUCENTER. JAG HATAR PIRATPARTIET. JAG VILL HA TILLBAKS CENSUREN. OCH KONCENTRATIONSLÄGREN.

Ibland funderar man ändå mm! om inte Marianne Mikko hade kommit på något. Jag menar – det skulle ju innebära att bloggare var tvungen att fylla i formulär och liknande. Det är inte alla som klarar av. Mm!

Avslutar med hon som är seriös och inte en "korkad bränd bimbo":

 

Bara att inse att det här kommer bli roligt för deras barn att ta fram när de, överjästa, bittra och white trashiga skäller på sina döttrar om att de inte ska vara så fåniga på nätet…

Disclaimer: jag vet att jag säkert får en hord av dessa bloggerskors läsare som förklarar att

 • jag är avundsjuk på deras framgång. Svar: nä, inte ett dugg.
 • jag har ingen humor. Svar: jodå – jag tycker de här filmerna är oerhört roande. Faktiskt så garvar jag högt när jag ser dem.
 • jag är elak mot unga tjejer som är framåt. Svar: inte alls – jag konstaterar bara att det nog är illa för Sverige om det här är vår framtid.
 • jag är dum i huvudet. Svar: Det är jag säkert. Ni med.
 • Kimmi

  Encore Encore! *applåd*
  :-)

 • Det här var hejdlöst roligt. Vilket oroar mig. Jag minns en tid då jag frustrerat satt och skällde ut skärmen efter att ha läst den här typen av inlägg hos dig. Har du tappat stinget eller har jag blivit mer cynisk, det är frågan :)

 • Det här var inte pördigt.

 • Kalle

  Haha jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jo jag skrattar högt. Men, shit är det verkligen så här illa? Men lilla fröken prödig-EY är du på riktigt?

 • Kalle

  Haha jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Jo jag skrattar högt. Men, shit är det verkligen så här illa? Men lilla fröken prödig-EY är du på riktigt?

 • Kanske dagens bästa. Tack, deeped.

 • Jag mår helt vansinnigt dåligt efter att ha sett det här, var tvungen att pausa flera gånger för att stå ut med att kolla vidare. Måste odla mer hår och filma mig själv i en spegel och pilla mig i håret medan jag pratar och fnittrar. Tack och fy skäms på dig Deeped!

 • Ibland är man glad att man inte har hår!

 • Angela

  ”I'm going back to my roots..”
  Känner igen min Niclas nu, like the man he once was.
  Ah mobbing. Ah publikt hån. Ah, delicious.

 • Magiskt! Om detta är bloggerskor i mängden så undrar man ju likt i melodifestivalen…vilka kom INTE med :)

  ”Pördigt”…jag dör!!

 • Martin

  Underbart Niclas …. men samtidigt skrämmande. För en och annan (redaktör/tyckare) är ju det här ”den svenska bloggosfären”.

 • Oh så bra! Tack Niclas för dagens absolut, nej månadens absolut roligaste bloggpost! Herregud så purdey :)

 • joshuatree

  Nu känner jag näthatet komma över mig. Hatey, mm!

 • Gaaaaah! Jag säger bara Lilla landet lagom.

 • Robert Andersson

  Men det är väl gulligt att de försöker. Jag minns själv mina heminspelningar på kasettbandspelaren… Det här är en ny generation och man undrar vad den här trenden där privat går mot publikt kommer att sluta i. En bättre och fredligare värld kanske.

 • mowaq

  Asså, jag fattar inte. Vad är det som funkar med de internationella orden? Jag är screweed indeedoo. Pördei?
  HJÄLP jag inte bara ÄR gammal, jag VILL vara gammal :)

 • Shadow

  Visst är du korkad rakt igenom fortfarande och framförallt generalblåst i din egen lilla tvångströja … pucko.Idag erbjuder jag gratis linser till dig med en fet smäll på glasögonen. :)

 • Shadow

  Visst är du korkad rakt igenom fortfarande och framförallt generalblåst i din egen lilla tvångströja … pucko.Idag erbjuder jag gratis linser till dig med en fet smäll på glasögonen. :)

 • ”Pörd roterar ur pördigt” :-D

 • ”Pörd roterar ur pördigt” :-D

 • Emanuel

  Men, nej, nej, nej, det här måste vara ironi! Det här kan inte vara sant! Det kan det inte! Säg att det inte är sant!

 • Men, nej, nej, nej, det här måste vara ironi! Det här kan inte vara sant! Det kan det inte! Säg att det inte är sant!

 • Det här var nog det gräsligaste jag har sett på länge… Jag blir så generad å deras vägnar, och varför detta jäkla fnitter mellan varje ord??? Och har de aldrig hört talas om redigering och manus?

  Det hemska är att jag blir så aggresiv när jag ser sådant här då det bekräftar mina fördomar om begåvningsreserven hos en del människor…

  Men tack för tilltugget till mitt morgonkaffe :-))

 • Det här var nog det gräsligaste jag har sett på länge… Jag blir så generad å deras vägnar, och varför detta jäkla fnitter mellan varje ord??? Och har de aldrig hört talas om redigering och manus?

  Det hemska är att jag blir så aggresiv när jag ser sådant här då det bekräftar mina fördomar om begåvningsreserven hos en del människor…

  Men tack för tilltugget till mitt morgonkaffe :-))

 • anna

  Haha! helt otroligt, älskar den andra videoblogg-inlägget, skrattade ihjäl mig!

 • Roligt inlägg, och välbalanserat även om det är tydligt att det bubblar i sarkasmnerven så det förslår.

 • Roligt inlägg, och välbalanserat även om det är tydligt att det bubblar i sarkasmnerven så det förslår.

 • anna

  Haha! helt otroligt, älskar den andra videoblogg-inlägget, skrattade ihjäl mig!

 • Har döttrar som som haft litet tendenseråt video-bloggarnas håll. Men de har förvånansvärt snabbt vuxit ur det. Jag tror det finns hopp för mänskligheten! :-)

 • Har döttrar som som haft litet tendenseråt video-bloggarnas håll. Men de har förvånansvärt snabbt vuxit ur det. Jag tror det finns hopp för mänskligheten! :-)

 • Mmm, lyteshumor, mm, moget.

  Finns ett stort antal filmer på Youtube med personer som försöker lära sig spela gitarr. Kommer nästa blogginlägg handla om att de absolut ska låta bli för att de inte redan kan spela?

 • Mmm, lyteshumor, mm, moget.

  Finns ett stort antal filmer på Youtube med personer som försöker lära sig spela gitarr. Kommer nästa blogginlägg handla om att de absolut ska låta bli för att de inte redan kan spela?

 • Klaus

  Hmmmmmm….

  /Klaus

 • :)

  /:)

 • :)

  /:)

 • Klaus

  Hmmmmmm….

  /Klaus

 • HYSTERISKT roligt! Jag skrattade så jag grät! Hoppas innerligen att vår framtid ser bättre ut än så!

 • HYSTERISKT roligt! Jag skrattade så jag grät! Hoppas innerligen att vår framtid ser bättre ut än så!

 • AAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahaHAHAHAHAAAAA hahahahahahahahahaha hAHAHAHAHAHAHAHAHAH!

  HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHA Hahahahahah HAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA aaaaaaaaaaaaaa!

  HAHAHAAA aaaaaaaaaaaaaaHAHA!

  Hohohohoooooo hohohhhooooohoho!

  Iiiiiihihihihihi hihi..

  Hihi hihi.. snyft, snörvel… hihihi

  AAAAAAAAAAAA HAHAaaaaaaaa!

 • AAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hahahaHAHAHAHAAAAA hahahahahahahahahaha hAHAHAHAHAHAHAHAHAH!

  HAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHA Hahahahahah HAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA aaaaaaaaaaaaaa!

  HAHAHAAA aaaaaaaaaaaaaaHAHA!

  Hohohohoooooo hohohhhooooohoho!

  Iiiiiihihihihihi hihi..

  Hihi hihi.. snyft, snörvel… hihihi

  AAAAAAAAAAAA HAHAaaaaaaaa!

 • Ojdå, pajjade jag din fina webblayout med mina långa HAHAn? Sorry, du får knipsa dem… Men det var så roligt, jag skrattade tills tårarna föll. Vilken komik.

 • Ojdå, pajjade jag din fina webblayout med mina långa HAHAn? Sorry, du får knipsa dem… Men det var så roligt, jag skrattade tills tårarna föll. Vilken komik.

 • Helena

  Mm! I love it! Mm!

  Mm!

 • Helena

  Mm! I love it! Mm!

  Mm!

 • Jag är stum och perplex. Jag skrattar åt idiotin samtidigt som jag gråter på insidan. Kanske borde jag göra som min lärare i samhällskunskap och emigrera till Nya Zeeland och bli fårfarmare och avskärma mig från all form av mänskligt liv. Om detta är Sveriges framtid vill jag inte vara med längre.

 • Jag är stum och perplex. Jag skrattar åt idiotin samtidigt som jag gråter på insidan. Kanske borde jag göra som min lärare i samhällskunskap och emigrera till Nya Zeeland och bli fårfarmare och avskärma mig från all form av mänskligt liv. Om detta är Sveriges framtid vill jag inte vara med längre.

 • Som sagt. Man _vill_ vara gammal.

  Men jag tycker att jag fick ihop bättre videos i http://carl-uno.se/2009/08/non-boffin-bloggers-en-konsumentupplysning/.

 • Som sagt. Man _vill_ vara gammal.

  Men jag tycker att jag fick ihop bättre videos i http://carl-uno.se/2009/08/non-boffin-bloggers-en-konsumentupplysning/.

 • Det här gjorde mig fan illa berörd. Jag skäms lite över att vara människa just nu. Tack och lov är jag åtminstone inte blond.

 • Det här gjorde mig fan illa berörd. Jag skäms lite över att vara människa just nu. Tack och lov är jag åtminstone inte blond.

 • @Karin Friberg – Har knipsat dem lite :)

 • @Karin Friberg – Har knipsat dem lite :)

 • @Totte – Möjligen. Och sen en filmserie om personer med det fåniga namnet Totte.

 • @Totte – Möjligen. Och sen en filmserie om personer med det fåniga namnet Totte.

 • @Jonk – Peruk går nog lika bra. För ingen kommer se någon skillnad. Glöm inte ”mm!” bara…

 • @Jonk – Peruk går nog lika bra. För ingen kommer se någon skillnad. Glöm inte ”mm!” bara…

 • @Angela – Ah well – tänk när vi var så elaka tillsammans :)

 • @Angela – Ah well – tänk när vi var så elaka tillsammans :)

 • @Martin – Exakt. Och faktiskt var det en av de riktigt otäcka insikterna: det är de här som såväl tidningar som företag ser som ”bloggar”. Undra fan på att en del tittar konstigt på en när man föreslår att de ska skaffa en blogg…

 • @Martin – Exakt. Och faktiskt var det en av de riktigt otäcka insikterna: det är de här som såväl tidningar som företag ser som ”bloggar”. Undra fan på att en del tittar konstigt på en när man föreslår att de ska skaffa en blogg…

 • @Robert Andersson – Visst är det gulligt. Det som skrämmer mig lite är att ex.vis Mogis tjänar rejält med flis på sin blogg…

 • @Robert Andersson – Visst är det gulligt. Det som skrämmer mig lite är att ex.vis Mogis tjänar rejält med flis på sin blogg…

 • @Shadow – Well. Come and get me så ser vi vem som får linser.

 • @Shadow – Well. Come and get me så ser vi vem som får linser.

 • @Maleandro – Välkommen tillbaka käre vän för övrigt.

 • @Maleandro – Välkommen tillbaka käre vän för övrigt.

 • Krister Larsson

  Skrämmande! Är detta Sveriges framtid så emigrerar jag ta mig f-n genast!

  Det är dessa bimbos som har gjort blogg till ett skällsord. Verkligen stor synd och skam!

 • Krister Larsson

  Skrämmande! Är detta Sveriges framtid så emigrerar jag ta mig f-n genast!

  Det är dessa bimbos som har gjort blogg till ett skällsord. Verkligen stor synd och skam!

 • Nu blev jag lite mörkrädd. Och så känner jag mig väldigt gammal. Gammal-ey. Not so pörd-ey.

 • Nu blev jag lite mörkrädd. Och så känner jag mig väldigt gammal. Gammal-ey. Not so pörd-ey.

 • Guest

  Fantastisk underhållande. Tyvärr är de här personerna förebilder för alldeles för många.

 • Fantastisk underhållande. Tyvärr är de här personerna förebilder för alldeles för många.

 • J.

  Ja det är ju hemska de däringa ungdomarna. Tacka på den gamla goda tiden när de revolterade mot sina föräldrar och hade tuppkam. Nu förstår de ju verkligen ingenting, de däringa ungdomarna. Uschianemej!

 • J.

  Ja det är ju hemska de däringa ungdomarna. Tacka på den gamla goda tiden när de revolterade mot sina föräldrar och hade tuppkam. Nu förstår de ju verkligen ingenting, de däringa ungdomarna. Uschianemej!

 • Jenny

  Men herre jävlar! Jag blir ju gråtfärdig när jag tittar på detta. Inte bara för deras skull, utan för att jag vet många som på fullt allvar strävar efter att vara sådär. Hur kan man vilja det? Jag fattar verkligen inte ..

 • Jenny

  Men herre jävlar! Jag blir ju gråtfärdig när jag tittar på detta. Inte bara för deras skull, utan för att jag vet många som på fullt allvar strävar efter att vara sådär. Hur kan man vilja det? Jag fattar verkligen inte ..

 • mockzallad

  Underhållande men kanske också beklämmande. Fast vem vet, i framtiden använder de kanske sina skills till att förändra världen.

 • Det här är väldigt roligt. Framför allt den första filmen. Fullständigt omöjligt att bestämma om det är ironiskt eller inte. Dock stor credd för att det är välproducerat, bra bild, bra ljud och hon kan ju faktiskt prata sammanhängande även om innehållet inte är av denna värld. Skulle helt klart kunna fungera som programvärd för ett spelprogram på eftermiddagarna i TV6.

  Till saken hör också anser jag att det här är oerhört unge människor. Mogi är väl 19 år, de andra måste vara ett antal år yngre. Jag gjorde skoltidningar när jag gick i högstadiet och gymnasiet och spelade in både det ena och andra på fullstora vhs-kassetter. Det finns en hel del där som också skulle göra (borde gjort) mänskligheten rädd för framtiden.

  Det är väl jättebra att ungdomarna tar till sig tekniken. Någonstans måste det ju börja. Förhoppningsvis utvecklar det sig åt ett lite vettigare håll. Jag skulle bli mer rädd om personerna i fråga var 25+. Men kul är det. Förbannat roligt och saker som är roligt får man skratta åt. Det kommer jag forstätta göra ett par minuter till.

 • Det här är väldigt roligt. Framför allt den första filmen. Fullständigt omöjligt att bestämma om det är ironiskt eller inte. Dock stor credd för att det är välproducerat, bra bild, bra ljud och hon kan ju faktiskt prata sammanhängande även om innehållet inte är av denna värld. Skulle helt klart kunna fungera som programvärd för ett spelprogram på eftermiddagarna i TV6.

  Till saken hör också anser jag att det här är oerhört unge människor. Mogi är väl 19 år, de andra måste vara ett antal år yngre. Jag gjorde skoltidningar när jag gick i högstadiet och gymnasiet och spelade in både det ena och andra på fullstora vhs-kassetter. Det finns en hel del där som också skulle göra (borde gjort) mänskligheten rädd för framtiden.

  Det är väl jättebra att ungdomarna tar till sig tekniken. Någonstans måste det ju börja. Förhoppningsvis utvecklar det sig åt ett lite vettigare håll. Jag skulle bli mer rädd om personerna i fråga var 25+. Men kul är det. Förbannat roligt och saker som är roligt får man skratta åt. Det kommer jag forstätta göra ett par minuter till.

 • Haha!
  Väldigt bra svar på tal du hade där i slutet.

  Video nr 1. Vilken otroligt jobbig människa. Vem skulle ha något intresse av att lär sig hennes språk?

  Video nr 2 Hon verkar ju bara så jävla blåst. IQ=0 . Det verkar som att det är helt tomt i skallen på henne. Hjärnan verkar vara på semester. Mm mm mm….

  PINSAMT säger jg bara!

 • Haha!
  Väldigt bra svar på tal du hade där i slutet.

  Video nr 1. Vilken otroligt jobbig människa. Vem skulle ha något intresse av att lär sig hennes språk?

  Video nr 2 Hon verkar ju bara så jävla blåst. IQ=0 . Det verkar som att det är helt tomt i skallen på henne. Hjärnan verkar vara på semester. Mm mm mm….

  PINSAMT säger jg bara!

 • MaatKaRe

  Sanslöst!
  Jag har inte skrattat så på länge – helt fantastiskt!
  Finns dom på riktigt?

  Ett litet svar.

 • MaatKaRe

  Sanslöst!
  Jag har inte skrattat så på länge – helt fantastiskt!
  Finns dom på riktigt?

  Ett litet svar.

 • Underhållande men kanske också beklämmande. Fast vem vet, i framtiden använder de kanske sina skills till att förändra världen.

 • Leo

  Om detta är bilden som vår regering har av bloggosfären så förstår jag att de inte ville ta den på allvar under FRA-debatten :)

 • Leo

  Om detta är bilden som vår regering har av bloggosfären så förstår jag att de inte ville ta den på allvar under FRA-debatten :)

 • Jag inledde med att gapskratta över till att tvivla på äktheten, rynka på ögonbrynen, ruska på huvudet och slutligen känna mig väldigt sorgsen.

 • Jag inledde med att gapskratta över till att tvivla på äktheten, rynka på ögonbrynen, ruska på huvudet och slutligen känna mig väldigt sorgsen.

 • Victoria

  Tyckte filmerna var sedelärande så jag visade dem för min dotter som är 10,5 år. Hon är i den tiden nu när det börjar bli intressant med yttre stil. Nåja, det har pågått ett par år, men jag tar varje tillfälle att visa och berätta att det kan vara ocool att bry sig för mycket om det yttre. Till och med hon blev generad över film nummer två. Bra! Självmedvetenheten kan ju bli en boja och ett hinder.
  Att dessa relativt unga tjejer försöker göra nåt de uppfattar som eget är väl bra.
  De borde kanske ha lite mer coaching i filmproduktion och reklam, men det finns sällan i tidig ålder.
  Men alla vill bli varumärken idag, både ungdomar och äldre i sociala medier. Känns rätt angeläget att berätta för unga att man kan vara något annat också.

 • Jag klarade nästan av att lyssna på förklaringen av Pördigt, sedan fixade jag inte mer. SNÄLLA, säg att hon är ironisk..eller något!? *vojjjjnevojjjnevojjjne* Blev plötsligt en förespråkare för censur! ;-)

 • Jag klarade nästan av att lyssna på förklaringen av Pördigt, sedan fixade jag inte mer. SNÄLLA, säg att hon är ironisk..eller något!? *vojjjjnevojjjnevojjjne* Blev plötsligt en förespråkare för censur! ;-)

 • Victoria

  Tyckte filmerna var sedelärande så jag visade dem för min dotter som är 10,5 år. Hon är i den tiden nu när det börjar bli intressant med yttre stil. Nåja, det har pågått ett par år, men jag tar varje tillfälle att visa och berätta att det kan vara ocool att bry sig för mycket om det yttre. Till och med hon blev generad över film nummer två. Bra! Självmedvetenheten kan ju bli en boja och ett hinder.
  Att dessa relativt unga tjejer försöker göra nåt de uppfattar som eget är väl bra.
  De borde kanske ha lite mer coaching i filmproduktion och reklam, men det finns sällan i tidig ålder.
  Men alla vill bli varumärken idag, både ungdomar och äldre i sociala medier. Känns rätt angeläget att berätta för unga att man kan vara något annat också.

 • Samina Lindström

  Fruktansvärt korrekt, helt rätt! Det är sådant här osäkra 14 åringar så febrilt sitter och läser dag ut och dag in. Silikon, brun utan sol, veckotidningar, bantningstips, skippa utbildning – tjäna multum på blogg osv osv o s v. Fram med lite nya fräscha tonåringar. Kreativiteten och ödmjukheten behöver demonstreras på nytt.

 • Samina Lindström

  Fruktansvärt korrekt, helt rätt! Det är sådant här osäkra 14 åringar så febrilt sitter och läser dag ut och dag in. Silikon, brun utan sol, veckotidningar, bantningstips, skippa utbildning – tjäna multum på blogg osv osv o s v. Fram med lite nya fräscha tonåringar. Kreativiteten och ödmjukheten behöver demonstreras på nytt.

 • Guest

  Jag avstår från att kommentera inlägget i sig, men konstaterar att jag är mer än tacksam för att ingen har grävt fram de hemmagjorda ”filmer” och ”musikvideor” som jag och mina vänner spelade in, klippte och redigerade själva i mitten av 1990-talet när jag precis hade nått moppeåldern. För att inte tala om den ”musik” jag komponerade och spelade in med hjälp av en vanlig kasettbandspelare när jag var var 10 år gammal.

  Jag är visserligen lite stolt över att vi var såpass framåt i den åldern, och skolade in oss själva i skapandets ädla konst. Men materialet som sådant är likväl enormt pinsamt. Alla är vi barn i början, och det bästa tips jag kan ge är att hålla hårt på allt som skapas under de första åren. Speciellt idag, som nätet ser ut och fungerar nu för tiden. Det är värt besväret att ha tålamod och att se till att man vet vad man gör, utan tvekan.

  Det skulle dröja 7 år innan jag till slut gav ut min första egenhändigt skapade låt (vilket sedemera resulterade i skivkontrakt och några års yrkeskarriär inom musiken), och filmandets konst har jag fortfarande inte lärt mig bemästra. Om jag hade blivit utskrattad för min ”musik” som 10-åring hade jag kanske tappat intresset för skapandet – och det är det värsta som kan hända!

  Så, våga experimentera. Men ha för allt i världen inte bråttom. Det kan verka tufft att ägna sig åt bergsklättring, men börjar man inte med att promenera uppför små kullar så kan de första klätteräventyren sluta illa. :)

 • Jag avstår från att kommentera inlägget i sig, men konstaterar att jag är mer än tacksam för att ingen har grävt fram de hemmagjorda ”filmer” och ”musikvideor” som jag och mina vänner spelade in, klippte och redigerade själva i mitten av 1990-talet när jag precis hade nått moppeåldern. För att inte tala om den ”musik” jag komponerade och spelade in med hjälp av en vanlig kasettbandspelare när jag var var 10 år gammal.

  Jag är visserligen lite stolt över att vi var såpass framåt i den åldern, och skolade in oss själva i skapandets ädla konst. Men materialet som sådant är likväl enormt pinsamt. Alla är vi barn i början, och det bästa tips jag kan ge är att hålla hårt på allt som skapas under de första åren. Speciellt idag, som nätet ser ut och fungerar nu för tiden. Det är värt besväret att ha tålamod och att se till att man vet vad man gör, utan tvekan.

  Det skulle dröja 7 år innan jag till slut gav ut min första egenhändigt skapade låt (vilket sedemera resulterade i skivkontrakt och några års yrkeskarriär inom musiken), och filmandets konst har jag fortfarande inte lärt mig bemästra. Om jag hade blivit utskrattad för min ”musik” som 10-åring hade jag kanske tappat intresset för skapandet – och det är det värsta som kan hända!

  Så, våga experimentera. Men ha för allt i världen inte bråttom. Det kan verka tufft att ägna sig åt bergsklättring, men börjar man inte med att promenera uppför små kullar så kan de första klätteräventyren sluta illa. :)

 • WB

  Underbart! Gotta love this!

  a) jag är avundsjuk på deras framgång.
  Svar: vilken ”framgång”?

  b) jag har ingen humor.
  Svar: När jag såg ”Kissies” videos på Youtube sprutade tårarna mer än när jag köpte Bröderna Marx-boxen.

  c) jag är elak mot unga tjejer som är framåt.
  Svar: Nej, jag jobbar med många unga tjejer som är frammåt, och KOMPETENTA, och dom kan alla intyga motsatsen.

 • WB

  Underbart! Gotta love this!

  a) jag är avundsjuk på deras framgång.
  Svar: vilken ”framgång”?

  b) jag har ingen humor.
  Svar: När jag såg ”Kissies” videos på Youtube sprutade tårarna mer än när jag köpte Bröderna Marx-boxen.

  c) jag är elak mot unga tjejer som är framåt.
  Svar: Nej, jag jobbar med många unga tjejer som är frammåt, och KOMPETENTA, och dom kan alla intyga motsatsen.

 • *begraver huvudet i händerna*

 • *begraver huvudet i händerna*

 • Jag kanske är konstig för jag kan inte skratta. Det gör ont i mig om detta är sant, att unga tjejer ser upp till detta? Att de inte får bättre förebilder i livet. Allt handlar inte om utseende, mode och smink. Allt handlar inte om att synas. Allt handlar inte bara om vissa människor. Unga tjejer har det svårtsom de har det idag. De måste leva upp till alldeles för många och tuffa ideal. Många av dem har så dåligt självförtroende så det är skrämmande. Jag önskar att man via bloggvärlden och inte hånade dem, utan mer lär dem vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt. Visst man kan skratta, till viss del kan jag göra det med, men samtidigt gnager det inom mig, för det är unga tjejer vi pratar om. Tjejer som just har börjat sitt vuxenliv. Jag vill inte vara den som får dem att må dåligt, jag vill hellre vara den som kan vägleda dem till att tänka rätt.
  – Ärlig fråga: Hade du skrattat om detta var din dotter?
  Mitt svar hade varit enkelt då jag inte har några barn, men ändå.
  Tänkvärt. Dock tycker jag det är bra att man lyfter upp detta i ett inlägg. Detta är bara mina små tankar på kvällskvisten.

 • Jag kanske är konstig för jag kan inte skratta. Det gör ont i mig om detta är sant, att unga tjejer ser upp till detta? Att de inte får bättre förebilder i livet. Allt handlar inte om utseende, mode och smink. Allt handlar inte om att synas. Allt handlar inte bara om vissa människor. Unga tjejer har det svårtsom de har det idag. De måste leva upp till alldeles för många och tuffa ideal. Många av dem har så dåligt självförtroende så det är skrämmande. Jag önskar att man via bloggvärlden och inte hånade dem, utan mer lär dem vad som är viktigt och vad som är mindre viktigt. Visst man kan skratta, till viss del kan jag göra det med, men samtidigt gnager det inom mig, för det är unga tjejer vi pratar om. Tjejer som just har börjat sitt vuxenliv. Jag vill inte vara den som får dem att må dåligt, jag vill hellre vara den som kan vägleda dem till att tänka rätt.
  – Ärlig fråga: Hade du skrattat om detta var din dotter?
  Mitt svar hade varit enkelt då jag inte har några barn, men ändå.
  Tänkvärt. Dock tycker jag det är bra att man lyfter upp detta i ett inlägg. Detta är bara mina små tankar på kvällskvisten.

 • Men alltså, jag tror att de är fullt kapabla till att se sig själva utifrån och skratta åt sina egna filmer, i efterhand. Underskatta dem inte bara för att de är unga tjejer. De får i och med detta inlägg och den efterföljande debatten på både Twitter och andra bloggar stor publicitet som de säkerligen kommer att nytta. Unga tjejer är inte dumma bara för att jargongen låter så ibland. Detta är rätt drivna bruttor.

  Man FÅR tycka att detta är roligt, eftersom det är just det. Roligt.

  Lika roligt som alla extrema generaliseringsgruppers interna jargong är att lyssna på. Jag vet för jag jobbar med mäklare. De som har mest mäklarkaraktär är också roliga, och det vet de om.

  Underskatta aldrig någon.

 • Men alltså, jag tror att de är fullt kapabla till att se sig själva utifrån och skratta åt sina egna filmer, i efterhand. Underskatta dem inte bara för att de är unga tjejer. De får i och med detta inlägg och den efterföljande debatten på både Twitter och andra bloggar stor publicitet som de säkerligen kommer att nytta. Unga tjejer är inte dumma bara för att jargongen låter så ibland. Detta är rätt drivna bruttor.

  Man FÅR tycka att detta är roligt, eftersom det är just det. Roligt.

  Lika roligt som alla extrema generaliseringsgruppers interna jargong är att lyssna på. Jag vet för jag jobbar med mäklare. De som har mest mäklarkaraktär är också roliga, och det vet de om.

  Underskatta aldrig någon.

 • Ha ha – mm – ha!

 • Ha ha – mm – ha!

 • @Ebba von Sydow – Tack Ebba.

 • @Ebba von Sydow – Tack Ebba.

 • @Suzannes – 1. Mogi är 19 år. Jag vet inte hur ung man ska anses vara då. Om det varit min dotter hade jag nog skrattat lika fundersamt som jag skrattar nu. För onekligen har jag då misslyckats i att få henne att uppträda naturligt.

 • @Suzannes – 1. Mogi är 19 år. Jag vet inte hur ung man ska anses vara då. Om det varit min dotter hade jag nog skrattat lika fundersamt som jag skrattar nu. För onekligen har jag då misslyckats i att få henne att uppträda naturligt.

 • isabelle

  Du är bra rolig ”jag konstaterar bara att det nog är illa för Sverige om det här är vår framtid. ” Sjukt jäkla rätt har du med. Nu har du allt fått till mig dag i detta gråa väder :)

 • isabelle

  Du är bra rolig ”jag konstaterar bara att det nog är illa för Sverige om det här är vår framtid. ” Sjukt jäkla rätt har du med. Nu har du allt fått till mig dag i detta gråa väder :)

 • heaven

  Och var är mobbingen??

  Iofs så tycker jag att det roligaste med det här inlägget är att Ebba v.S. skrattar åt det…

 • heaven

  Och var är mobbingen??

  Iofs så tycker jag att det roligaste med det här inlägget är att Ebba v.S. skrattar åt det…

 • Underbar början efter semestern. En kopp kaffe och lite gapskratt. Världen är full av intressanta människor. Tur att alla är olika.

 • Underbar början efter semestern. En kopp kaffe och lite gapskratt. Världen är full av intressanta människor. Tur att alla är olika.

 • Janne

  Det här är onekligen en omskakande postning. Den väcker så många känslor. Först är det lite roligt, sedan blir det alltmer chockerande. Är detta dagens tonåring? Jag är, och bör vara (med tanke på min ålder) förfärad. Vi ser en ny generation växa fram – Generation I!

 • Janne

  Det här är onekligen en omskakande postning. Den väcker så många känslor. Först är det lite roligt, sedan blir det alltmer chockerande. Är detta dagens tonåring? Jag är, och bör vara (med tanke på min ålder) förfärad. Vi ser en ny generation växa fram – Generation I!

 • John
 • John
 • Bloggmobbning?
  Jag ser detta inlägg som satir och milt ironiserande. Modebloggande tjejer kan nog ta detta eftersom de säkerligen har god självinsikt och vet vad de gör.

  Sen kan man tycka att fenomenet med tusentals tonårstjejer som följer modebloggar är illavarslande. Min 13-åriga dotter har kompisar som blir vuxna väldigt fort. Det är väldigt mycket fokus på det yttre och att ha rätt outfit.
  Det som inte hänger med drabbas lätt. Där kan man snacka om ämne till mobbning.

  Tack Niclas för ett bra inlägg

 • Bloggmobbning?
  Jag ser detta inlägg som satir och milt ironiserande. Modebloggande tjejer kan nog ta detta eftersom de säkerligen har god självinsikt och vet vad de gör.

  Sen kan man tycka att fenomenet med tusentals tonårstjejer som följer modebloggar är illavarslande. Min 13-åriga dotter har kompisar som blir vuxna väldigt fort. Det är väldigt mycket fokus på det yttre och att ha rätt outfit.
  Det som inte hänger med drabbas lätt. Där kan man snacka om ämne till mobbning.

  Tack Niclas för ett bra inlägg

 • Fredrik

  Haha! Vafan är det här? Är det på riktigt? Eller gör dom sig till?

 • Fredrik

  Haha! Vafan är det här? Är det på riktigt? Eller gör dom sig till?

 • Andreas

  Jag har faktiskt alltid undrat var Pördig betyder.. nu vet jag att det betyder idiot.

 • Andreas

  Jag har faktiskt alltid undrat var Pördig betyder.. nu vet jag att det betyder idiot.

 • men det här var inte så farligt: dom är ju gullriga

  hon som sitter i gabberoben är lite som en embryo i en gabberob

 • men det här var inte så farligt: dom är ju gullriga

  hon som sitter i gabberoben är lite som en embryo i en gabberob

 • SBO

  Oh herre gud. detta måste vara ett skämt!!!

 • SBO

  Oh herre gud. detta måste vara ett skämt!!!

 • jacob

  vafan skriver du ”mm!” hela tiden för? sluta med det, det är dampigt.

 • jacob

  vafan skriver du ”mm!” hela tiden för? sluta med det, det är dampigt.

 • jacob

  Ps. Tycker Mogi var rolig. Förstår inte problemet. Internhumor finns överallt. Ds.

 • jacob

  Ps. Tycker Mogi var rolig. Förstår inte problemet. Internhumor finns överallt. Ds.

 • HAHAHAA alltså jag tycker såååå syyyynd om deeeem! Speciellt hon amanda. Mm! hihihi eehh aa mm! Mm men aa det gör jag! Hihi :)

  Nä fy fan! Synd om de som verkligen ser upp till dem.

 • HAHAHAA alltså jag tycker såååå syyyynd om deeeem! Speciellt hon amanda. Mm! hihihi eehh aa mm! Mm men aa det gör jag! Hihi :)

  Nä fy fan! Synd om de som verkligen ser upp till dem.

 • Li

  Läs Tomictomi.se där kommer du hitta så jäckla mycket fel. Sthlms största fjortis kille!

 • Li

  Läs Tomictomi.se där kommer du hitta så jäckla mycket fel. Sthlms största fjortis kille!

 • whatthefuckdotcom

  … jag tror du vet vad jag tycker om dig… och det var INTE meningen att snubbla in till dig!… men, GHAHAHAHAHA så jävla underbart! :) Klockrent!

 • whatthefuckdotcom

  … jag tror du vet vad jag tycker om dig… och det var INTE meningen att snubbla in till dig!… men, GHAHAHAHAHA så jävla underbart! :) Klockrent!

 • http://www.youtube.com/watch?v=UR9h_c4s-ac

  Lyssna en bit in i texten (och precis mot slutet) där han sjunger ”pördi´, pördi´baby sugar fine..”
  Så det ordet finns visst, så det så…

 • http://www.youtube.com/watch?v=UR9h_c4s-ac

  Lyssna en bit in i texten (och precis mot slutet) där han sjunger ”pördi´, pördi´baby sugar fine..”
  Så det ordet finns visst, så det så…

 • Peter B

  Får ont i magen när jag ser det

 • Peter B

  Får ont i magen när jag ser det

 • Emi

  Jag blir riktigt rädd när jag ser videorna, mm, nr 2 kan jag knappt titta klart på,mm…hon kan inte ha alla hästar hemma här inte. MMM.

 • Emi

  Jag blir riktigt rädd när jag ser videorna, mm, nr 2 kan jag knappt titta klart på,mm…hon kan inte ha alla hästar hemma här inte. MMM.

 • Victoria

  Företeelserna finns ju runt oss alla hela tiden. Ibland slås man.
  Det är inte som förr, iaf inte på samma sätt och med samma uttryck.
  Jag känner mig gammal ibland. Ta bara sms-språket min dotter håller på med. Jättesmart. Men jag måste googla och plugga för att hänga med.

 • Victoria – nej lustigt nog var det du som uppmärksammade mig på att jag och Niclas tänkt nästan exakt likadant kring det här.

 • Victoria – nej lustigt nog var det du som uppmärksammade mig på att jag och Niclas tänkt nästan exakt likadant kring det här.

 • Victoria

  Företeelserna finns ju runt oss alla hela tiden. Ibland slås man.
  Det är inte som förr, iaf inte på samma sätt och med samma uttryck.
  Jag känner mig gammal ibland. Ta bara sms-språket min dotter håller på med. Jättesmart. Men jag måste googla och plugga för att hänga med.

 • Nanok påpekar indirekt att han minsann inte läser såna här dussinbloggar ;)

 • Nanok påpekar indirekt att han minsann inte läser såna här dussinbloggar ;)

 • Sabine

  O.M.F.G

  Recension;

  Video 1: Jag brukar verkligen inte ha något emot dialekter, kanske till stor del beroende på att jag inte hör nån skillnad på folk och folk såvida det inte är skåningar. Men shit, jag vill dö av hennes dialekt. No offence liksom, men den är vidrig. Den enda vettiga översättningen av ordet PÖRD måste vara att det är en kombination av ”störd” och ”puckad”, det blir pörd. Helt klart ett användbart ord inom modebloggvärlden.

  2. Jag tittade 20 sek och sen stängde jag av för annars hade jag börjat gråta. Det roligaste är, man KAN göra misstaget att tro att hon driver i bara just den här videon bara för att…ja, varför skulle man göra det? Hursomhelst kollade igenom några andra av hennes filmer och dom är likadana. ALLIHOP. Hjälp, min generation kommer att köra världen i diket.

  3. Bara…ingen kommentar. ”jag och mina..ääh..bitches”… -.-‘

  Om jag är avsiktligt dissig mot tjejer som får sig själva att framstå som idioter? You bet!

 • Sabine

  O.M.F.G

  Recension;

  Video 1: Jag brukar verkligen inte ha något emot dialekter, kanske till stor del beroende på att jag inte hör nån skillnad på folk och folk såvida det inte är skåningar. Men shit, jag vill dö av hennes dialekt. No offence liksom, men den är vidrig. Den enda vettiga översättningen av ordet PÖRD måste vara att det är en kombination av ”störd” och ”puckad”, det blir pörd. Helt klart ett användbart ord inom modebloggvärlden.

  2. Jag tittade 20 sek och sen stängde jag av för annars hade jag börjat gråta. Det roligaste är, man KAN göra misstaget att tro att hon driver i bara just den här videon bara för att…ja, varför skulle man göra det? Hursomhelst kollade igenom några andra av hennes filmer och dom är likadana. ALLIHOP. Hjälp, min generation kommer att köra världen i diket.

  3. Bara…ingen kommentar. ”jag och mina..ääh..bitches”… -.-‘

  Om jag är avsiktligt dissig mot tjejer som får sig själva att framstå som idioter? You bet!

 • Stackars dig Sabine, om alla tjejer i din generation är som axplocket ovan. (Och mig, hur fasen skall den genration sköta ett ålderdomshem – jag kommer att dö på ättestupan! Hugamig.)

 • Stackars dig Sabine, om alla tjejer i din generation är som axplocket ovan. (Och mig, hur fasen skall den genration sköta ett ålderdomshem – jag kommer att dö på ättestupan! Hugamig.)

 • Dabitch, det är bara att se till att din klädsel är pördig, så klarar du dig bra på åldersomshemmet.

  :)

 • Dabitch, det är bara att se till att din klädsel är pördig, så klarar du dig bra på åldersomshemmet.

  :)

 • Guest

  Första gången jag håller med Katrin Zytomierska. Snart i en bloggbeef med Carolina Gynning som beskyddar de unga tjejerna.
  http://david.hagdahl.se/2009/09/katrin-zytomierska.html

 • Första gången jag håller med Katrin Zytomierska. Snart i en bloggbeef med Carolina Gynning som beskyddar de unga tjejerna.
  http://david.hagdahl.se/2009/09/katrin-zytomierska.html

 • Pingback: I’m so tired of the epithet “fashion bloggers” | Words by Maria()

 • Pingback: I should… | Words by Maria()

 • Pingback: Deepedition » ICA bashar modebloggare()

 • Pingback: Deepedition » Mitt 2009 enligt Facebook()

 • Dr Fjärt

  Vilket useless hånande – jag kräks när jag ser detta. Människan från sin sämsta sida, inte de arma kidsen utan den korkade trädockan som hånar dem

 • Doktorn har svårt att läsa. Eller är minst lika idiotisk som sin handle.

 • Doktorn har svårt att läsa. Eller är minst lika idiotisk som sin handle.

 • Pingback: Efterdyningar om Bloggmobbingen | DeepeditionDeepedition()

 • Pingback: Deepedition ber om ursäkt | DeepeditionDeepedition()