Det här är så dumt…

… och den som tror att socialdemokraterister1 är vän av fria ordet får nog tänka om:

Marianne Mikko (s), säger att ”bloggvärlden än så länge varit en plats för goda avsikter och förhållandevis ärliga syften. Men när bloggarna blir triviala, vill också folk med mindre principer använda dem.”

Hon säger också att bloggarna ”är i en position där de väsentligt kan förorena cyberrymden. Vi har redan alldeles för mycket spam, felinformation och ont uppsåt i cyberrymden.”

Vidare säger hon att ”jag tror att allmänheten fortfarande väldigt mycket litar på bloggar, de ses fortfarande som ärliga. Och de ska fortsätta att vara ärliga. För det behöver vi en kvalitetsstämpel, upplysning om vem som verkligen skriver och varför.”

Alexandersson har grävt och läst och jag lär komma tillbaka till frågan. Just nu skulle det mest bara bli långa tirader om hur jävla korkade politiker är.

Diskussion pågår.

Uppdatering: Jag har skrivit en längre analyserande postning på SSBD.

Uppdatering: Och för andra gången på ett par veckor så är det bloggarna som är loket och traditionella media som är vagnarna. Sofia funderar om det faktiskt är så att mediehusen lärt sig sin läxa och insett att bloggarna kan användas som källor istället för att bara ses som hot.

Uppdatering: Det blev inget. Den estniska kommunisten bet i gräset.

Andra bloggar om: , , , , , ,

  1. Marianne Mikko är estnisk socialist – inte finsk socialdemokrat []