Flame war-säsong?

Det verkar vara flame war-säsong! Sandra aka .citronmuffin. har fått en hoper ”modebloggs”hangarounds på sig efter postningen klicka. och än en gång bevisas hur det går när man kritiserar en av dessa modebloggar/tjejbloggar (sorry men det är så…). Argumentationen går utifrån klara linjer:

  • Den som kritiserar är avundsjuk (vilket för min del är ett jätteskojigt argument då det har hänt att jag haft fler läsare än den kritiserade bloggen)
  • Kritik menas alltid vara bloggmobbing om den som kritiseras är a) tjej b) skriver om mode c) är mindre stringent när det gäller språkhantering
  • Om en tjej är den som kritiseras är det alltid a) könskamp b) maktspråk c) paternalism.

Det är fan roande att elda på de små liven. Och lärorikt som beteendevetare. Det är ju det som diverse troll och annat inte förstår: att jag har roligt när de konstant hugger på betet. Det är en av de saker som många inte förstår – att om man kan använda sig av språket kan man också skriva på sätt som gör att det retar upp vissa utvalda personer – typ BRB aka Belle aka Thore aka t.

Ett annat fenomen är att den stora allmänna bloggutvecklingen gjort att [[netiquette]]n gått åt fanders. Det skriks i kommentarerna och användning av [[smileys]] och [[emoticons]] är helt förvirrad.

Andra om: , , , , ,