Kafka bor i Sverige #blogg100

Ni vet berättelsen om flickan? Den fortsätter i bakgrunden. Den blir bara mer och mer surralistisk i hur myndigheterna lyckas att fullkomligt tappa kontrollen över sin egen myndighetsutövning.

En av de springande punkterna är att Skatteverket ändrat vårdnaden mitt under pågående rättstvist utifrån ett beslut som mamman inte sett eller på något sätt varit delaktig i. En ändring som gjorde det möjligt för pappan att anmäla mamman för kidnappning då mamman, i tro att hon har ensam vårdnad, åkt till USA med dottern på semester. En anmälan som innebar att hon valde att stanna där tills vidare i rädsla för att åka fast. Vilket därmed innebar att det blev ett fall under Haag-konventionen. Vilket gjorde att pappan kunde begära att både mamman och dottern skulle bära elektronisk fotboja.

När hon nu försöker att överklaga det beslutet som togs mitt i sommaren efter att Skatteverket först sagt att man inte skulle ta något beslut innan domen i Tingsrätten fallit så förklarar nu Skatteverket att eftersom mamman och pappan har gemensam vårdnad måste pappan ge skriftlig fullmakt på att mamman har rätt att företräda sitt barns överklagan om att förändringen till gemensam vårdnad är fel. Den som pappan på något sätt kuppat igenom. Alltså måste hon få tillstånd av pappan att överklaga det beslut som han fixade till genom ett antal märkliga manövrer. Som om det kommer att hända.

Kafka bor i Sverige. Han heter Sven.

Post #023 i #blogg100