Google gör en Moog Doodle och tar tekniken ett steg till

Jag köper alldeles för många instrumentappar till mina iOS-grejer. Alldeles för många som jag sällan har tid att göra något med. För jag älskar ju sånt där pill egentligen. Och jag minns hur oerhört coolt det var att testa riktigt gamla synthar.

Robert Moog skulle idag fyllt 78 år. Han är sannerligen syntharnas fader och Google har idag gjort en helt igenom fantastisk hyllning: inte bara att det är extremt nördigt – tekniskt är det riktigt cool och smart koppling till att (endast) kunna dela det man skapar på Google+. Gå in och gör en egen låt idag.

För er som missar det så har jag gjort en liten screencast:

Uppdatering: Läs om historien bakom. Det är fascinerande läsning om nördighet.

@johanhedberg hittar en bild som verkligen känns som en bild av oss alla idag: