Dagens outfit med FM

Så har man begått premiär på den välkända och ökända Dagens Outfit av @fm. Jag har skrivit om det tidigare och du kan kolla in hans FB för fler exempel. Enligt många är vi lika, enligt vissa beroende på den lätt galna blicken som båda äger… En fundering är om vi män blir lika när vi når över 40…

Och som många påpekade: vi har halsduk inomhus. Vilket noterats som en stabil trend av den nya bloggen Reklamare med halsduk inomhus som samlar bevis på detta. Roligast där är nog att det är väldigt många bilder på Matias Palm Jensen – kanske är han trendens ”farfar”.

På Webbdagarna drog den sajten på sig en del trafik lite innan jag gick upp på scenen för att moderera en panel om Transparens i företagsvärlden – och snabbt dök en screenshot upp på sajten.

På Twitter diskuterade det en del:

Självklart är halsduk en bra accessoir även för män. Jag förstår sällan varför det ska vara så självklart att kvinnor har diverse accessoirer men att män blir ifrågasatta. Själv har jag många halsdukar. Varför? För att jag gillar det.

Det är lite kul att börja tänka på hur man faktiskt klär sig – det blir ju mer och mer ok även för män i min ålder att tänka stil och utseende: det är inte bara hipsters runt trettio.

Min standard är ju

  • jeans
  • kavaj (företrädesvis svart)
  • T-shirt
  • halsduk
  • boots, Docs eller Converse

Det är sånt jag trivs i. Jag gillar inte skjortor av någon anledning, men jag gillar kavajer. Jag känner mig oklädd utan kavaj – eller snarare: not in work mode.

Jag älskar Pinterest för där kan man få chansen att obsessa i saker som man tycker är snyggt (och inte har råd med – min klädbudget är modest för att inte säga minimalistisk). Jag gillar snygga saker och kläder: kolla gärna in mina boards Style och Things.

Vad har ni för hangups när det gäller outfits?