Villaägarnas Riksförbund och deras telemarketingfirma

Jag ringer till Villaägarnas Riksförbund eftersom vi fått en inbetalningsavi på medlemsskap trots att vi sagt att vi inte vill bli medlemmar men att vi kan diskutera ett medlemskap. Telefonförsäljaren verkade anse att det var att säga ja till att bli medlem.
Döm om min förvåning när kvinnan på medlemskapssupporten lugnt suckar lite och säger:

Våra TM-säljare har ibland lite svårt med sanningen. Självklart ser vi till att ni inte längre står med som medlemmar.

Jag blir så paff att jag knappt kommer ihåg mitt eget postnummer. På allvar: har ni i Villaägarnas riksförbund en telemarketing-firma som ofta väljer att sätta folk som medlemmar även om de säger att de inte vill bli det just nu? Varför byter ni inte? Varför ber ni dem inte fara och flyga?
Jag har sagt det förut men säger det igen: telemarketing är i princip dött som vettig marknadskanal om man vill vara ett trovärdigt varumärke genom att man låtit ljusskygga individer ta över det genom dåligt utbildade säljare, minst sagt märkliga sätt att lura till sig kunder och en extremt irriterande intrusivitet.