Garageband, masterfiler och en vecka som är över

Reclaim your brain

En extremt rolig vecka men rejält tuff är till ända. SIME och moderering av workshop, första programmet för P4 Västmanland om sociala medier (kommer bli en serie), lektion på Berghs och kundmöten. Reclaim your brain med vännen Niklas Wass och avslutades med att jag blir utsedd till Sveriges näst mest inflytelserika PR-konsult inom digitala medier. Det är jag stolt över. Det handlar om mycket tid nedlagt och faktiskt att försöka förstå vad det hela handlar om. Tack alla för gratulationer också.

Ikväll valde jag att göra något som jag inte gjort på länge – musik. Förra veckan spelade jag och barnen men nu började jag remixa en låt – NINs ”The Hand That Feeds” eftersom NIN redan 2005 valde att lägga upp masterfiler.

På bilden: Garageband, Korg IMS20 och Animoog. De två senare på Ipaden – Garageband kör jag företrädesvis på datorn eftersom filerna tenderar att bli rätt stora snabbt. Dock gör jag numera mycket skisser och första versioner av låtar i Garageband på Iphone och på Ipad. Den första har ju en riktigt rolig sampler. Kommer också utnyttja min midi-koppling till synthen, köra in en del gitarr och dra en del inspelade ljud genom min EMP100.

Det är de program jag numera kör. Finns ingen egentlig anledning att börja rota med Cubase VST när Garageband finns.

Det var många år sedan jag gjorde musik nu. Det som då gjorde finns på Soundcloud och där lär nya grejer snart dyka upp. Neosonic Syndicate har börjat att röra på sig.