Såga ner Radiohuseken

Jag ser i TV4s Nyheterna Solveig Ternström med vilda ögon förklara att eken utanför Radiohuset i Stockholm är det enda de har. Det är viktigare än någonsin annat. Skitsamma att trädet kan ramla över någon förbipasserande. Att det är i princip dött. Den måste räddas!

Jag blir frapperad av den totala galenskap som verkar drabbats vissa människor inom media. Det är ett träd, som är jättesjukt. Ändå ska det räddas genom nån sorts mix av förvirrade kulturkoftor, almromantiker och generella virrpannor som kör en Occupyeken.

– Det är kul att det finnas unga viga människor här som har klättrat upp i trädet. Det är skandal att det är tjänstemän som har beslutat att fälla trädet. Det här borde skjutas upp och diskuteras av politiker.

Men för fan. Det är ett jävla träd?

Att sen Occupy-rörelsen i Sverige är rätt löjlig visar det här:

Occupy Stockholm tog till exempel en liten paus från kapitalismmotståndet för att i stället skydda den stora eken utanför Radiohuset som hotades till livet.

1% ekar har blivit utsugna av finansen? Herregud.

Jag blir beklämd över människor.