Intoleransen från Lennart Sacrédeus

Sacredeus, originally uploaded by Strandh.

Jag brände en synaps när jag läste insändaren från Lennart Sacrédeus och var tvungen att skriva en insändare till lokaltidningen.

Den blev så här:

”Lennart Sacredeus skriver en insändare i torsdagens BT där han ondgör sig över att hans partiledare blir dissad av Pride och HBT-rörelsen. Riksdagsmannens slutsats är att HBT-rörelsen är mycket ignorant gentemot den som ”tycker” annorlunda. Det är en oerhört otäck insändare som andas drag av uttalanden vi hoppades försvunnit för många många år sen.
Sacredeus är känd anti-HBT. Han är urtypen av den frireligiösa heteromannen som vägrar att inse att homosexualitet inte är en ”åsikt”. Att vara homosexuell, bisexuell, transsexuell är inget val. Det Lennart Sacredeus försöker göra är att subjektifiera HBT-personers liv – att det är en åsikt och därmed kan såna som han fortsätta att ignorera de behov som en grupp människor i samhället har. Det Sacredeus implicit gör i sin insändare är att förklara att HBT-frågor inte är mer viktiga än högertrafik, RUT-skatt eller någon annan fråga som bygger på en åsikt. Det är ett flagrant sätt att förneka HBT-personers rätt att leva sitt liv fullt ut.

Göran Hägglund är socialminister. Det innebär att han borde ställa sig över eventuella åsikter i sitt parti och delta i Pride. För HBT-rörelsen är en rörelse inte grundad på åsikter utan på läggning och djupt mänskligt liv. Att en sådan som Sacredeus försöker att förneka människor det är ett brott mot de mänskliga rättigheterna.”

Jag får fan fel snart på personer som försöker få till HBT att vara en ”åsikt” dvs. något som väljs lite lättvindigt. Jävla sopprötter!

Uppdatering: Ok, jag och Anna Troberg får gå på kursen ”dubbelkolla namn i dina debattartiklar” :). Göran Hägglund ska det vara, Kjell Hägglund stavar inte ens så och är minst sagt åsiktsmässigt långt ifrån KD.

Mer om KD och HBT tidigare: Bite the bullet, Hägglund, kd-politiker med svansen mellan benen.