Tysta opinionen

Tidigare har vi sett hur Centerpartiets kommunikationschef försöker att tysta FRA-motståndare genom att ge sig på Slätt via hans jobb. Nu har moderaternas kommunikationschef Pär Henriksson valt att försöka kväsa eventuella interna meningsmotståndare genom att förklara att all eventuell opinionsbildning mot beslutet inte är tillåtet för anställda och tjänstemän inom moderaterna:

Som tjänstemän i moderaterna ska vi därför inte delta i upprop, signa upp på Facebook-grupper eller på andra sätt aktivit opinionsbilda i en fråga där det finns ett tydligt beslut i riksdagsgruppen om en enhetlig partilinje.

En del kan säkert tycka att det är något som en arbetsgivare kan göra. Samtidigt är frågan om de skulle anse att det är rätt exempelvis av ett energibolag att förklara att deras anställda inte får engagera sig i miljöfrågor som går emot bolaget eller anställda vid Volvo inte ska få tillåtelse att vara med i en SAAB-klubb. Ett annat exempel är det företag som uppenbarligen valt att hemligt skicka ut spionprogram till sina anställdas datorer. Enligt Datainspektionen är det inte tillåtet utan att först informera de anställda – enligt Håkan Roswall är det visst det: om det handlar om företagens egna datorer. Och vänta: Håkan Roswall. Det ringer en klocka någonstans i bakhuvudet. Det är samme man som idogt försökt att sätta dit såväl TPB som enskilda fildelare med ett engagemang som många gånger gått överstyr.

Uppdatering: Drottningen är förbannad. Ja jävlar:

Hur i helvete tror ni att vi går på det där med kontrollinstanser och att vår integritet är skyddad när ni inte ens kan hålla reda på er själva? Och jo, jag fattar att ni är lite sura på oss nu. För att vi inte höll tyst, för att vi fortsätter tjata och inte håller oss på mattan. Naturligtvis så borde vi låta er ha er lekstuga i fred och inte ifrågasätta, inte störa. Det kanske kommer som en överraskning, men vi har tappat respekten för majoriteten av er och vi har ett mycket gott minne. Tiderna när folket bugade sig för överheten är förbi och ni har missat det totalt.

Och politikerna försöker att svartmåla alla som inte går med på att Federley inte svek utan gjorde det enda rätta. Staffan Danielsson försöker en klassisk härskarteknik; att förklara att alla som inte är med är emot oss – och försöker på något sätt skapa gillande för jasägarna genom att mena att motståndarna på något sätt bryr sig om Federleys sexuella läggning och att Expressen skulle vidarebefordra det. Schwartz: som vanligt briljant:

Du kanske bör fundera på vad din skuld är i det hela? Du är ju en av dem som beslutade offra Federley, eller bör ha förstått att så skulle bli fallet, även om ni väl bör ha övertalat honom om att det skulle bli tvärtom. Men tydligen var det viktigt för dig att ansluta hela folket till en statlig avlyssningscentral och kopiera in deras liv på nätet till en myndighet.

Samtidigt som Danielsson själv försöker att förminska Camilla Lindbergs engagemang:

Med all respekt för Camilla Lindberg som jag inte känner, som i sista minuten tog ställning för ett nej, som förra året prioriterade denna fråga genom att vara frånvarande, som inte diskuterat den utåt utan ”endast i riksdagsgruppen”, så känns ändå engagemanget lite senkommet.

Vad gäller Danielsson så verkar han glömt bort Öppenhetsmanifestet som Ringborg hittat och läst.

Skäms din fåniga lille centerpartist. Hon har fan mer guts och stolthet i sin lilltånagel än hela du har – blötdjur. Jag sekonderar Slätt och Josh:

Staffan Danielsson. Du kan dra åt helvete.

Uppdatering: Verkar som om det gått ut någon sorts partibulla i Centern att alla nu ska prata illa om Slätt och om Expressen (det första för att försvara den egna kommunikationschefens klavertramp och det senare vete fan..). Till Danielssons sida rycker nu fåntratten Johan Pettersson. Och precis som Josh börjar jag fundera om vissa delar av centern antingen tagit för mycket av etanolen vid senaste partisammankomsten eller rökt på dålig halm för läsförståelsen verkar farit iväg all världens väg.

PS. Jocke Jardenberg har skrivit en bra krönika om gammelmedia och FRA. DS.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,