Idag räcker inga pudlar – om dagens offer i #omargate

Vilken osannolik röra det är inom socialdemokratin just nu. Och i medierna. #omargate för med sig saker som man aldrig tidigare sett, även långt utanför partiet. Det är som om en skyddande hinna dragits av.

Ta bara det faktum att @janhelin väljer att skriva en disclaimer på en krönika: Monica Gunnes helt klart fullkomligt absurt usla och rasistiska text. Som får en annan av Aftonbladets skribenter att skriva en drapa mot denna krönikör. Och Ledarbloggen att fullkomligt stregla Gunne.

(självklart älskar SDarna och övriga bruna gänget Gunnes krönika men vad annat är att vänta)

Och den person som först stod som avsändare av nomineringen och sedan var den som höll i yxan: @veronicapalm gör en intervju som nog tar priset på panikslagen intervju, maken till förvirrade svar och total glömska av allt vad mediaträning heter har jag nog inte sett på länge.

@ulfbjereld är det mest sansade just nu. Både i kritiken mot media och mot partiet.

Visst är det lite roande i all sin skröplighet men samtidigt oroande. Det kanske för det goda med sig att både partier (för Moderaterna har sina egna problemfigurer) och medier börjar att strukturellt fundera över balansen mellan sakfrågor och personfrågor. Annars tenderar symbolismen blir ibland allt för rådande. För idag räcker inga pudlar. Idag krävs ett Abrahamsoffer.

Det blir en binär värld – Gud eller Satan; du kan inte vara good enough. Cosmetology was replacing ideology. Men nu är det plastikkirurgi som gäller.

Post #084 i #blogg100