Målmedvetenhet

Målmedvetenhet. Det är ett ord jag tänkt på idag efter att jag var och pratade sociala medier med tjejerna (man får kalla dem det – där ju rätt unga) i YFD – Ramona Karlssons initiativ för unga tjejer som håller på med motorsport. Målmedvetenhet mitt i deras unga liv. Att hålla på med något som få andra i deras närhet håller på med. Satsa både pengar, tid och många gånger också få känna att det de gör inte är sådär comme il faut.

Målmedvetenhet. Det ordet är sedan flera år sammanknutet också med Ramona själv. Mötte henne i samband med att jag jobbade med Microsofts projekt Generation 7. Satt en förmiddag med henne och coachade runt sociala medier. Ung med en värmländsk dialekt som bestämt sig för att bli bäst på att köra jävligt fort på grusvägar. Vilket hon gjort. Och fortsätter göra.

Målmedvetenhet. Det kan vara otäckt ibland. När målet blir det enda fokus. När att nå dit innebär att allt annat ska förgöras som kan hindra. Ofta är deras målmedvetenhet inte kopplat till deras drömmar utan snarare till vad som förväntas. Eller vad som de tror förväntas. Av dem. Från andra. Men de som har en målmedvetenhet som beror på deras drömmar tenderar att också välja att se själva vägen som viktig. Ramonas initiativ är typiskt sånt – på vägen mot att bli världens bästa rallyförare så skapar hon också möjligheter för andra att bli skitbra på det de gör. Genom att dela med sig av det hon kan, lärt sig. Det är sharing is caring det.

Målmedvetenhet. Jag själv kan inte säga att jag varit så målmedveten. Eller så är det just det jag är – men att min väg är sjusärdeles krokig. Men jag gillar att jobba med personer som har hjärta i sin målmedvetenhet. Som tror på sina drömmar och gör något av dem. världen blir bättre av det.

Post #069 i #blogg100