När blå blir black men egentligen beige

Dagens konspirationsteori är nyheten om att Tommy Nilsson ska kalla sig ”Black” eller hur det nu var. En del började orera om att det var en pr-kupp för AIK. Well – viss logik men rätt trist. @abbespappa lanserade teorin om att det är en kupp runt Marabou Black. Detta då det visat sig att blacktheartist.com är reggat på Forsman & Bodenfors, som har Marabou som kund. För er som inte är i den märkliga reklambranschen låter det som ett långskott men det är rätt logiskt. Liksom att det är rätt logiskt att göra det här med Tommy Nilsson då han tidigare varit väldigt känd för en annan färg. Blå. Pripps Blå.

Och det här är väl ett exempel på den nya formen av stealth marketing – och väldigt mycket exempel på realtidsmarknadsföring. Allt sker via förtjänade medier och samarbeten byggs utifrån båda ingående ”varumärkenas” vinstmöjlighet. I det här skulle logiken ligga i att Marabou får en sorts ”Old Spice guy” fast i rock-tappning (eller nåja…), och herr Nilsson slipper gå den långa vägen för att nå ut med ett nytt album.

Om det nu inte är så att karln fått för sig att någon skulle ta honom på allvar… Då blir det här ännu roligare.

Oavsett tycker jag det är rätt beigt…

Ps1. Många vill försöka få det till att spinoffen whitetheracist.se på något sätt adderar till framgången för #blacktheartist. Det tvivlar jag på. Däremot är Billström en sorts politisk motsvarighet till herr Nilsson. För mycket ballader så när han försöker bli hård och tuff blir det bara patetiskt. Och för övrigt är rubriken på den här artikeln så underbart vass…(för dem som kan sin Billström-historia). Ds.1

Ps2. Min #blogg100-postning är mycket mer intressant och du hittar den på min andra blogg: en gästpost från @jesperastrom om hur man räknar ROI på en like. Sjukt intressant! Ds2.

Uppdatering: Jodå. @abbespappa hade rätt (vilket Marabou noterade genom att buda hem ett gäng chokladkakor inkl. en med autograf på. Journalister känner sig lurade, reklamare är lite lätt splittrade i frågan om det är bra eller kass marknadsföring. Jag och @sa_na_si har fått ett klockrent case att ta upp under vår hiss och dissDigital Knowledge Day den tionde april. Hiss eller diss? Det får du reda på om du kommer dit :) Med koden ”dns13” så får du specialpris.