Kanske dags att lätta på gasen lite

När jag åkte till Mora imorse var det sjukt halt. I Mellstarondellen så var det knappt fäste alls, trots att jag hade Röda Faran aka Tyska slagskeppet. Lika halt var det i Djuråsrondellen. Kallt, fuktigt – det hjälper inget mot.

Jag noterade att jag själv reagerade och sänkte farten en del. För måndagen spenderade jag på Volvos democenter och på deras safety center. Bland annat så fick jag se en krocktest live:

och det var inte så mycket kvar av bilen efteråt om man säger…

PangadJag har faktiskt klarat mig hittills – både från poliser men framförallt från krockar. Vilket en del som åkt med mig eller vet hur jag ibland har en förkärlek till gaspedalen är lite överraskade. Men genomgången av säkerhet och liknande satte ändå en tanke. För det där var 64 km/h. Dubbla det så är man på motorvägen. Och åker inte S80.

Det är spännande att se hur långt exempelvis Volvo kommit i säkerhetstänkandet ändå. Vision 2020 är rätt cool, att ingen ska dö eller skadas allvarligt i en ny Volvo.

Det var vad jag tänkte på när jag faktiskt körde rejält lugnt under färden upp mot norra Dalarna.

(sen åkte jag med Fredrik Ekblom i en väldigt hottad R-version, lärde mig fickparkera med Ramona Karlsson och hade en bra dag med Hello Sweden-gänget)

Post #056 i #blogg100