Liten nubb i tunn SD-soppa

Jag är den sista att på något sätt försvara SD. Den här historien är nog att bevisa det. Och jag tillhör de som kan tycka att Nyheter 24 har sin plats i ett svenskt medielandskap.

Men fan vet om det här inte är väldigt väldigt tunt. Det är en väldigt liten spik man slängt i en väldigt stor kastrull med vatten. Självklart är det inte speciellt bra för Jimmie Åkesson att figurera som en dålig version av Axl Rose oavsett vad han håller i handen. Det är rätt patetiskt. Liksom att förklaringen som ges varför han är utsmyckad på det sättet ombord på en rockkryssning är fantastisk:

Han [Linus Bylund, SDs pressis] menar att anledningen till att Jimmie Åkesson var utklädd i en vit peruk och orange bandana var för att SD-ledaren vid denna tid var dödshotad och förföljd.
– Beroende på var han befann sig kunde han på olika sätt smälta in, till exempel i mataffären med gubbkeps och solglasögon. Han rörde sig inte särskilt ofta ute som sig själv.

Uppdaterat: alltså – ni vet det där med att försöka samordna sina stories

SD-partiledaren Jimmie Åkesson kommenterar till Expressen.se:
– Jag fick en choklad i present, och dom ville ta en bild dom som gav mig chokladen. Konstigare än så var det inte då.
– Jag var där i ett privat sammanhang, det var en rolig grej helt enkelt. Jag lånade löshår av en tjej i sällskapet, som var med. Kajal hade jag nog också, tror jag. Och bandanan delade dom ut på den här båten, så det var därifrån den kom.

Problemet som jag ser det är att ju tunnare stories blir desto större chans att opinionen faktiskt vänder och SD kan slänga på sig offerkoftan som de så gärna gått klädda i. Att dra stora växlar på såna här saker som varken är bevisade (är det ett hån eller en full Åkesson i en jävla fånig peruk med fula solbrillor som råkar hålla i en fallos-stor Toblerone) liksom att det bres på rejält från diverse statsvetare och andra politiker.

Vill vi fajta SD:arna lär det bästa vara att faktiskt visa på att mångfalden, integrationen och allas lika värde oavsett hudfärg, härkomst eller tid i Sverige faktiskt är lika. Det här är kontraproduktivt och spelar mörkerkrafterna i händerna.