Tack för #movember. Long live Socialbros!

Det är dags att göra sammanfattning. Movember är över. Det har gått en månad sen det härSocialbros vann storstilat i Sverige. Vi var inte bara snyggast och roligast – vi lyckades få ihop en hög med pengar till cancerforskningen också.

Vi har alla varit stolta bärare av mustasch (vet inte riktigt som stolthet är det @hampusbrynolf känt iofs :)) och alla ni har varit fantastiska att ge till forskningen runt prostatacancer. Vi nådde nästan vårt mål på 1000 kr per lagmedlem. Nästan femtiotusen är helt fantastiskt!

Nu är de flesta mustascher avrakade. Det blir lite lugnare när det gäller byten av avatarer på olika sociala medier. Själv behöver jag hitta en ny bild och fr a måste jag nu vänta på att skägget får växa tillbaka.

#socialbros har varit bäst på att driva Movember-kampanjen i sociala medier (fattas bara annat).

Det har också varit en månad av rätt intressanta erfarenheter. Förutom att jag insett att en del anser att jag passar i mustasch vilket jag inte riktigt kan förstå så har behovet av att hålla sig välrakad varit en bortglömd sak. Det är rätt skönt att raka sig med moderna hyvlar. Även om jag inte kommer att göra det på åtminstone ett år så är det ändå ett bevis på att tekniken går framåt.

Det har också varit intressant att under en månad vara så koncentrerad runt sitt eget ansikte: att varje dag ta en bild för #movember och oftast andra bilder för att byta avatarer innebär en helt annan kontakt med sitt eget utseende. På gott och ont.

En del (rätt få dock – kan bero på vilka som valt att gå med…) har ansett att det är lite löjligt. Varför inte bara skänka pengarna? Varför hålla på och fjanta och odla mustasch. Men genom att man samlas, det finns ett sug inte bara att samla in pengar utan också att vinna respektive att det blir en intensiv närvaro av tankar runt cancer. Vilket är nyttigt. Gångna helg har jag inte rökt en enda gång. Jag har inte haft cigg hemma vilket självklart är den primära anledningen men jag har också mer och mer tänkt på min egen dödlighet. Det har #movember skapat. Jag kommer säkert röka nästa vecka men den här månaden har lämnat kvar tankar som jag tidigare slagit ifrån mig.

Nu handlar det om att bestämma sig vilket sorts skäggväxt jag ska ha framöver. När jag gick igenom gamla bilder insåg jag snabbt att jag haft ungefär samma stuk i hur många år som helst. Dags att förnya sig lite.

Så tack alla som skänkt pengar till teamet och de som skänkt pengar till mig personligen. I love you!

Här är min mustaschs utveckling:

Ps. Enligt uppgift går det fortfarande att skänka pengar och det är fantastiskt. Dock anser åtminstone vi att själva tävlingen var under november. Ds.