Uppringd av nationalist pga #hängutmigmed

På Twitter idag har många använt hashtaggen #hängutmigmed (och en del #hängutmig). Det hela har sin början i att tre unga tjejer blev upprörda av en nazistisk demonstration i Bollnäs och valde att satsa på en anti-rasistisk demonstration. Tjejerna blev uthängda på diverse nationalistiska nätforum vilket gjorde att hashtaggen skapades.

Men i den minst sagt luddiga logik som nationalistiska anhängare har så blev anti-rasistiska demonstrationen detsamma som att inte ställa upp för en ung kvinna som blev gruppvåldtagen för en vecka sedan. Finns inget i motdemonstrationen om detta utan det hela är som vanligt en sjuklig form av desinformationskampanj från nationalisterna. Detta, tillsammans med några konstant använda argument om att Sverige har näst mest anmälda överfallsvåldtäkter i världen (det faktum att vi har en väldig hög grad av anmälningsbenägenhet av sådana kontra andra länder är ingen parameter som nationalister tar med) och att det är mest ”icke-svenskar” som utför dessa utifrån icke-delgivna siffror gör att ett stöd för dess unga kvinnors rätt att inte bli uthängda på nationella forum respektive (sic!) Flashback blir att man också försvarare för att kvinnor våldtas. Lyckas lösa den fantastiska logiska knuten den som kan. Det här är bara ett exempel:

När man ger sig in i diskussioner med nationalistiska personer så är det en fascinerande väg att gå. Det hojtas om åsiktsfrihet men det gäller endast för dem. Att kritisera deras åsikter är inte ok – då försöker man ta ifrån dem deras åsikter. Nedan är ett ganska fascinerande svar: försök inte att ändra deras åsikter. Detta från en person som orerat om retorik…

Själv fick jag den tvivelaktiga äran att prata i telefon med en av dem. En ung man som sade sig vara ”kompis” med twittraren @dlindstrm som jag förklarat varandes inte helt intellektuellt redlig. De ringde från dolt nummer vilket de var väl medvetna om och försökte dra samma argument som ovan: att manifestationen var fel, att ingen bryr sig om den våldtagna tjejen utan bara om de som våldtog. Ganska verserad i början och jag valde att trolltesta honom genom att både vara aggressiv, diskutabel, förklara att valet att ringa mig kan ses som ett hot mm. Ganska länge hölls masken men till slut förklarade han att alla som är antirasister är på vänsterkanten. När jag frågade honom om Centerpartiet, Folkpartiet och Moderaterna räknas som vänster blev det dock annat ljud i skällan, och han började tjoa om att jag var en jävla kommunist. När jag roat noterade att jag är libertarian så visste han inte ens vad det var utan konstaterade att jag var hjärntvättad och följde allt som staten sa åt en att tycka (roande minst sagt…). Sen la han abrupt på skrikandes.

Twitternicket @dlindstrm försvann från mitt flöde och när jag tittade hade han valt att göra det till ett protected account… Modiga de är. Måste dock ge honom att det är smartare än att endast blockera eller att radera tweets. Människan kallar sig kristen men verkar i sina argument totalt missat både att Jesus inte var speciellt svensk eller det här med försoningsläran. Och orerade om att han ville veta vad jag skulle göra för tjejen som blivit brutalt våldtagen i Borlänge. Japp – det här med att ha ordning på Bollnäs och Borlänge är svårt för den som inte har vett.

Det är en jävla sorglig bunt män (för det är oerhört få kvinnor som dyker upp så fort det ska lekas nationalist). Felvaggade uppenbarligen, snedseglade loosers med intellekt nere vid fotknölarna.