Den här bloggposten kan innehålla spår av nötkräm

(Disclaimer och full disclosure på slutet)

Afrika. En kontinent som på så många sätt är annorlunda än andra. Och som alltid varit nära mig; som söndagsskolunge, som ungdom inom SMU och senare inom Kyrkans Ungdom. Afrika. Alltid olika katastrofer. Alltid någon ny svälthärd. Alltid Afrika.

Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.

Notkram-575

Det här är mitt sätt* att bidra: genom att blogga om det här så får kanske vissa upp ögonen för möjligheterna, andra går in på gåvoshopen och köper saker som går till de som behöver det och andra kanske bloggar om det. För varje bloggpost som skrivs kommer re:member att skänka sex påsar nötkräm. Det håller två barn vid liv en dag. Det är en dag som är värd en bloggpost. Minst. Sen är det inte helt fel att få ha Eva Röse i bloggen heller:

*Disclaimer och full disclosure: JMW har under hösten jobbat med delar av den här kampanjen. Och jag har varit rejält involverad i bland annat den applikation där du kan ge bort julklappar till dina Facebookvänner. Att jag väljer att skriva den här bloggposten kan tyckas som att tala i egen sak men jag väljer det själv.