Bra jobbat regeringen

Det går bra för Sveriges regering nu. De verkligen klättrar i tävlingen om den regering som hela tiden håller mänskliga rättigheter högt. De jobbar verkligen  hårt för att hålla alla de ratifierade punkter som FN tagit och som regeringen så ofta kritiserar andra länder för att bryta. 

Först ut var Beatrice ”Lilla kuverten” Ask som nu vill att FRA nu skulle få avlyssna all trafik. Någon förvånad? Knappast. Det är just den värdeglidning som vi alla var rädda för under FRA-debatten. Det som kommer hända nu är att även Sverige sällar sig till länder som Syrien, Iran men också självklart ser till att stödja diverse lagförslag i USA som SOPA, vilket självklart kommer användas som intäkt för att göra IPRED skarpare, och liknande lagar så inskränks inte bara den personliga integriteten utan också yttrandefriheten. Eftersom en total övervakning (och illegalisering av länkar till möjliga fildelningar) helt enkelt tystar människor.

Nu väljer också regeringen att gå emot inte bara en ganska kraftig folkvilja men också diverse experter för att få möjligheten att skicka ut Ganna till Vitryssland. Bra jobbat.