Stollarnas sammankomst i Mora och vid eken

Eken är äntligen nere. Jag kan inte låta bli att fascineras av både det engagemang som så många personer uppbådat för ett gammalt träd och det mediauppbåd som spenderat mängder av dyr medietid på trädet och krigsrubriker. Oavsett om det handlar om att man behöver plats för utbyggnad av spårvägen eller omsorg om att folk inte ska få ett par ton ek i skallen – åsikten att några få människors åsikter ska vara ledande för helheten. Det är fan galenskap. Jag undrar vad protestanterna (det heter faktiskt så :)) kommer säga om undersökningen visar att trädet skulle kunna ramlat när som helst – ber de om förlåtelse då eller kommer de förklara att man borde spenderat ett par millar på att staga upp trädet (läs vad den minst sagt märkliga historikern säger)?

Dock

Nu får vi se att Mora kommun gör samma minst sagt märkliga manöver när en självdiagnosticerad elöverkänslig man anser att kommunen ska förbjuda telekombolag och TV-bolag att sända mer än en minimal rännil av televågor över Mora. Ett beslut som innebär att hela Dalarna kommer påverkas med mycket försämrad signalstyrka för TV och moraborna får gå över till röksignaler. Idioti och fånerier. Citatet är fan underbart:

Hur vet ni att man kan använda en mobiltelefon med så låg nivå?

–?Vi har tittat i litteraturen och kommit fram till det. Vi har googlat och läst lite inlägg.

Det här är inte något systemfel – det handlar om nån sorts grandios självbild hos vissa personer där deras individuella lycka ska vara viktigare än de flestas lycka: en sorts inverterad utilitarism. Och en sjuk stor dos idioti.

Uppdatering: Som sagt. Elallergiker behöver nog snarare psykologhjälp.. Eller lyssna på Socialstyrelsen?