Gå ut och lek barn!

Det största felköp jag gjort är barnens speldator. Inte att jag köpte en sådan utan att jag köpte just den. På saligen och av få saknade OnOff. Jag vet – man ska inte köpa sånt på kedjorna. Jag vet att man ska bygga själv. Jag vet allt det där. Men det drog ut på tiden, julen närmade sig och jag bor för fan i Borlänge…

Det har strulat sen dess. Förutom att 64-bitars-utvecklingen inte riktigt hängt med så har den mest stannat lite då och då. Efter omblåsning av hela systemet så borde det ju gå bättre men icke. Att gå ner till affären var kört – det var mest nötter som jobbade där.

Idag slutade Sims att fungera. Dottern förklarade att det gick hon inte med på. Hennes simmar skulle väl bli av med jobbet, dö, göra revolution eller åtminstone kissa på sig om det inte fungerade. Och efter avinstallation så gick det inte att installera på vanligt sätt. Som vanligt. Säkert läge var det enda som fungerade. För sonens spel som vanligtvis kräver internet för att installeras så brukar det vara en lång väg med omstarter för att kunna installera skiten. Problemet med Sims är alla dessa extrapack som hon har.

Sonen ja. Han har förbeställt Battlefield 3. Han är ju en FPS-konnässör. Problemet är att det innebär att grafikkortet måste bytas ut – Dice har i princip gett respass åt en hel generation grafikkort. Och i november gett Nvidia och de andra en tidig julklapp eftersom alla pappor (ja, det är fan pappor som oftast får lätta på plånboken med sånt här) får lov att ta hårt beskattade pengar för att nå upp i de höjder som grafiken kräver. Problemet är fan om jag vågar lägga ett antal tusenlappar på ett grafikkort om datorn håller på som den gör.

Jag skulle fasen begå harakiri med valfritt blisterpack om det inte fungerade. Så nu står jag inför en fantastisk valsituation: försöka sälja en njure för att köpa en ny dator, lämna in datorn på valfri serviceshop för att se om de kan göra något eller helt enkelt demolera skiten och säga åt ungarna att gå ut och leka med kottar.

Aldrig har jag känt mig så andligen nära den här mannen som nu.