Hjälp till att fixa SDs åsiktsregister – skicka en bild till Jimmie

Eftersom SD:arna tänkt sig samla ihop bilder på alla som inte gillar dem så tänkte jag hjälpa dem:

Du kan göra det själv – exempelvis genom att maila Åkesson själv. Här är ett litet event som startat på Facebook. Gilla och gå med.

Själv skrev jag så här:

Eftersom ni verkar sätta upp ett register över meningsmotståndare så hjälper jag till.

Deeped Niclas Strandh heter jag. Så här ser jag oftast ut faktiskt. Och jag gillar inte era åsikter. Men ni har all rätt att föra fram dem utan hot om vedergällning. Precis som jag har. Dock känner jag mig lite hotad av att ni håller på att ta bilder på de som inte tycker som er. Jag menar – ska jag vara på bild vill jag veta att jag är snygg på den.

mvh Deeped

Och blogga om det. Om du vill använda de schyssta trashsymbolerna så hittar du dem hos @nikkelinNikke Index.

En hel del oroar sig för det här och ja, det ekar väldigt mycket trettiotal över det här. Vanligtvis ska man ha rätt att föra fram sina åsikter – oavsett om man är sverigedemokrat eller inte och göra det utan att bli hotad. Det här är ett indirekt hot Sverigedemokraterna använder för att tysta.

Är någon förvånad? Sverigedemokraterna är helt ärligt som ett stort skämt – å ena sidan förväntar de sig respekt eftersom de valts in i riksdagen, å andra sidan är de fortfarande lätt huliganistiska fåntrattar inom brunhögern. Deras Almedalspremiär gav ingen annan bild än det. Att lalla omkring och ta bilder av sina meningsmotståndare för att lägga upp ett register är förbjudet enligt 2 kap 3 § regeringsformen.

Sorry, men jag har väldigt svårt att respektera Sverigedemokraternas åsikter.

Att diverse vänsterlallare runt Ship to Gaza (observera att de tagit kamerabilder på skärmen…) verkar göra något liknande är inte förvånande.

Brunhöger och brunvänster brukar mötas: det är liksom en cirkel snarare än linjär i det där politiska.

Uppdatering: Läs mer om personen som verkar vara boss för registret. Och häxan skickar mail. Beelz lyfter in FRA-frågan på ett bra sätt. (för nytillkomna läsare så har jag spenderat en hel del runt den frågan. @nikkelin försöker att påpeka att Sverigedemokraterna faktiskt gjort onlineåsiktsregistreringar tidigare men när han gör det i deras forum blir hans inlägg raderade. Historierevisionism vet vi ju är en av de grenar som rörelsen kommer ifrån. Oavsett vad nötterna försöker påskina (det roligaste är en kommantator nedan som menar att jag borde lära mig göra research och hänvisar till en inspelning SD själva gjort…) om att det inte ens hänt så – eventet har nu närmare femtusen deltagare…