Lucka 1: Morakurs och Rädda Bibelsajten

Första december. Jag tänker försöka att uppdatera varje dag i december. Som en julkalender. För att jaga på mig själv lite med bloggandet. Att komma in i lunken igen.

Jag har varit i Mora och kört den tredje heldagen på den kurs som jag gjort på uppdrag av Mora Parken och Wajrum. Oerhört roligt att faktiskt få mer tid att jobba med sociala medier med samma personer än annars.

Förbereder nu morgondagens dragning för diverse gamla kollegor i kyrkans konfirmandarbete: annorlunda inriktning – mindre av generell kunskapsöverföring, mer att plocka fram ”what’s cooking”. Inser att jag har relativt dålig koll på vad som faktiskt är superinne bland tonåringar. Tur det finns statistik. Och att jag har mina tweens härhemma.

Jag gjorde en ganska tänkvärd (för kyrkan) bild om konkurrensen och imageproblemet:
va030Asstiftkonf
Att förbereda den här dragningen är lite speciellt. Jag var med och startade kanske världens första IT-konfirmander 1997. Som präst försökte jag jobba med ny teknik så mycket det bara gick. Att se att eventuellt tänker Svenska kyrkan lägga ner Bibelsajten.nu gör mig beklämd. Uppmuntrad av att det finns någon sorts vilja till uppror dock. Det är fan ren och skär kapitalförstöring och borde vara något som kyrkan satsade på stenhårt. Det handlar om relevans.

Den sista tiden har varit oerhört intensiv. Mängder med jobb och mycket åkande. Det är ungefär en vecka kvar när det är så fullsmockat. Sen blir det lite nedtrappning och sen jul. Och efter nyår blir det äventyr.