Nöjd lördag

Jag har varit ledig idag. Sådär ledig att inte suttit speciellt mycket vid datorn, inte läst researchmaterial, inte skrivit en massa saker. Ledig liksom. Klippt lite gräs, trimmat gräs, bytt vattenslangsjox, lagat cyklar – bland annat slutligen knäckt gåtan om hur växlar och bromsar på sonens cykel faktiskt fungerar och lyckades få den att fungera. Det tog typ två timmar. Köpt nya slangar och nytt däck till min gamla mtb. Köpte en minikompressor som gör mitt liv lättare (om jag kan hitta en mojäng som gör att det går att pumpa vanliga cyklar med den blir livet fulländat) genom att jag slipper pumpa ziljoner fotbollar, basketbollar, cykelhjul för hand. Plus att den kan pumpa bildäck också. 99 spänn på Biltema. Herregud – 99 spänn ren och skär lycka! Dottern har spelat badminton och grejat med sina kompisar hela eftermiddagen med det nya nätet som vi köpte. Alla har fått sol, alla har varit nöjda. En nöjd lördag – när hade man det senast?

På kvällen har vi haft sju killar i elvaårsåldern på filmkväll. Brassat hamburgare, de har druckit upp typ 10 liter läsk, käkat kilovis med snacks och sonen var lycklig. För han har bruten arm och kan inte vara med – och de här killarna har brytt sig när det hände och kommit med tidningar och chips och sånt tidigare. En av kompisarna sover över och de har spelat Wii till typ 1. Ögonen har lyst på honom idag. Det är ROI – då gör det inget att man får dammsuga upp ett lager popcorn och chipssmulor, diska en gigantisk disk.

Jag har avslutat kvällen/natten med fyra avsnitt Vita Huset. Sista avsnitten i säsong 4. De två sista är oerhörda, inte nödvändigtvis för den skrivna dialogen utan för bildmanuset. När Zoey Bartlet blir kidnappad: hur man valt att jobba utan ljud men med Massive Attacks ”Angel” som oerhört suggestiv ljudfond.

Samtidigt så får Toby Ziegler sina tvillingar. Och diskussionen runt känslan av att vara pappa är så dubbelt närvarande. Och jag känner igen den – och kan relatera till så mycket. Kommer man att älska sina barn? Hur ska man kunna skydda dem från allt ont? Gör man rätt?

Och nu är klockan 2 den sjätte juni. HS fyller år idag. Det är någon sorts nationaldag. Själv är jag mest glad över en nöjd lördag.

Reblog this post [with Zemanta]