Techgadgetizing

Deepedition är inte vad den varit. Igår försökte jag att skriva ett mer klassiskt inlägg runt Camilla Lindbergs utspel om sexköpslagen men som vanligt numera så fastnar det lite i självcensuren, trots att det kliar i fingrarna att ge sig på vissa åsikter. Jag har inte tid att ta diskussionen som blir och har jag inte det så känns det inte riktigt ärligt att skriva om det då.Vad jag tycker är dock inte okänt. Framförallt handlar det om logik: att förbjuda köp av någon som är lagligt att sälja.

I stort har det varit så en längre tid vilket syns på hur jag fallit i olika listor. När jag följt arbetet med Politik 2.0 och var på minglet så kändes det som om jag saknade mitt gamla stridbara jag.

Deepedition har blivit introvert helt enkelt. Så är det. Just nu.

Så istället för att orera om libertariansk syn på sexköpslagen så nördar jag lite. Jag har inhandlat två tekniska prylar som jag är lite kär i.

Nikon S8000. Kompakt digitalkamera med klart bra potential.

Den hängde med oss till London och även om jag under värsta turistdraget faktiskt gjorde slut på batteriet (”but I have another”) så är det en riktig arbetshäst. Enkel att använda och samtidigt ger den riktigt bra bilder. Mängden möjliga inställningar är stor och eftersom jag sedan många år är Nikon-fantast så känns det som ett bra val även om det inte är en SLR.

Det enda som inte är bra är själva blixten: den är för stark och bilderna blir trista och platta – fast det är ju knappast specifikt för den här kameran och att blixten sitter helt galet på kameran. Håller man kameran i normal stil så kommer blixten inte upp eftersom det är just där man normalt håller sin högerhand.

Urban Ears Plattan. Som en del av er vet så lider jag av en ganska irriterande tinnitus. Nu har det blivit så att jag har riktigt svårt för in-ear-lurar. Öronen blir fort trötta. Sen vet jag sällan vart jag har dem – det finns inget normalt sätt att hantera små lurar som inte går att hänga någonstans.

Så jag började leta efter ett par vanliga lurar med headsetfunktion till min Iphone. Självklart på Twitter och när jag började fråga om Urban Ears visade det sig att en av mina kunder ute på Microsoft hade ett par, så när jag var därute kunde jag testa dem. Och jag blev smått förälskad faktiskt. Bra ljud och sköna lurar. Samma dag stack jag och köpte mig ett par på Pause, och valde färgen Army.

För de är jävligt snygga också. Lite lagom retro och fördelarna med att sladden är en klassisk tygsladd går inte att överdriva.

Så vad blir nästa inköp? Vet inte faktiskt. Vad tänker ni köpa?