Vilken intressant spinn

Avbryter den myspysiga dagboksbloggtiden med något så surrealistiskt som att blogga om Jessica Simpson och Lady Gaga :).

Kan inte låta bli att snabbt notera att det finns en minst sagt synkronicitet i att diverse kändisbloggare och mainstreammedia åter pumpar ut bilder på Jessica Simpson som ”tjock”.

(själv måste jag tillstå att hon är mycket snyggare där än som smal men är glad att de där höga byxorna är ett mode som gått i graven…)

Var är spinnet? Här. Jessica Simpson hostar en TV-serie som handlar om skönhet i olika kulturer. Pratats om länge men nu verklighet. Smart att dra igång de ryktena igen. Och tillåt mig tvivla på att det är en tillfällighet.

En annan som ifrågasatts för diverse kroppsliga attribut är uppenbarligen Lady Gaga. Och i sin och Rihannas senaste video så låter hon Jonas Åkerlund i princip visa att hon är kvinna… Ja kära nån. Varför? Jo för att det ska ha gått rykten om att hon egentligen är man. Eller hermafrodit. Herregud.

Men hon är inte sämre pr-kvinna än att utnyttja det och koppla ihop möjligheten att skapa lite skandal med nakenhet med att därmed bevisa sitt kön. Lady Gaga är 2010-talets Madonna. Kommer gå långt.

I grunden fattar jag inte det våldsamma intresset runt om Jessica lagt på hullet eller om Lady Gaga har kuk eller inte.

Dock gillar jag att man väljer att utnyttja såna rykten för sin egen nytta: det är att vända vapnet tillbaka. Utnyttja och därmed vinna i längden.

Lady Gaga kan fortsätta att uppröra moralväktarna, gillas av de som gillar personer som inte gör som andra.

Jessica Simpson kan positionera sig som en medveten kvinna och slippa dela plats med Posh och andra som jagar kilon och någon sorts imaginär kollektiv skönhetsnorm.