En sån där dagboksanteckning

Jag vet att Deepedition blivit nån sorts dagboksblogg efter alla dessa år. Men det är som det är. Om jag låter den leva vidare så blir det nog säkert ändring i det också nån gång. Transformation har bloggen varit med om förut.

Idag har jag jobbat i Dalarna. På konferensen Wonderbranding som handlar om att inspirera till mer företagande bland kvinnor: självklart att starta egna företag men framförallt att stödja, uppmuntra att kanske ta över ett befintligt företag. För i Dalarna innebär den kommande generationsväxlingen att många företag behöver nya ägare – och det finns mängder med duktiga kvinnor som borde bli företagsledare i dessa.

Mitt jobb har varit att snabbt bygga upp en bloggplattform och sedan vara med och liveblogga och livetwittra från konferensen – respektive att sitta med i den avslutande panelen. På engelska – de som känner mig vet att efter Facebook Garage för typ två år sen har jag en fet hangup för att prata engelska. Men det gick rätt bra. Tror jag.

Det var en jättebra dag. Jag älskar att faktiskt jobba när jag samtidigt får fylla på med en massa nya idéer. Michele Miller var mycket inspirerande, och vi spenderade försvarliga minuter i panelen att prata om hur fokusgrupper i sin traditionella form faktiskt är rätt meningslösa utan det handlar om att skapa andra sorters grupper där deltagaren kan känna sig mer trygg och att det är han/hon som faktiskt har kontroll – och därmed makten över skeendet.

Annika Dopping var helt suverän som föreläsare – sen kan man diskutera om det finns könsskillnader eller inte – jag gillar hennes användande av uttryck om ”manlikt” och ”kvinnolikt” istället för att fastna i de rent biologiska könen; och vi pratade om det efter konferensen och vi var rätt överens om att det inte går att säga antingen biologi eller miljö utan väldigt mycket handlar om en intrikat och komplex synergi mellan de två.

Sen var det kul att träffa både nya personer och gamla vänner.

Visserligen kräver det en hel del fokus att både twittra och liveblogga ett seminarium men framförallt är det fantastiskt att vara så trött när man kommer hem eftersom man fått så mycket food for thought. En massa nya idéer, idéer om hur man skulle kunna utveckla vissa teorem liksom insikter att ta med direkt in i de projekt som man jobbar med.

Imorgon ska jag avsluta ett större jobb och samtidigt förbereda ett antal föreläsningar som kommer nu. Och samtidigt ska min son slippa vara ensam hela dagen som idag. Så det blir Borlänge imorgon också.