Per Gustafsson: ge fan i Alter Ego/Resonerar.se

Det var lite spooky att ramla in i RSS-läsaren. Jag hinner numera sällan läsa annat än extremt jobbrelaterade postningar – så plötsligt fanns det postningar från Alter Ego aka Helene, vår kära Norrköpingsåsiktsmaskin som dog och som så många av oss saknar. Om tandblekning, om städning. Jag håller på att få total hjärnblödning.

Ni kan läsa mer sansade kommentarer om det hos Josh och Opassande och hos Tonårsmorsa också här. Och jag håller med Jocke: så här kan vi fan inte ha det! Läs hos dem för att förstå mer av vad jag ser som nödvändigt och faktiskt ett ansvar för oss alla men också för efterlevande att inse att det där bloggandet inte är något som var bara tidsfördriv och att släppa bloggdomän och blogg är som att bränna upp alla papper, alla dagböcker och allt som den avlidna skapat.

Själv tänker jag mest slänga svavel och syra över så lågpannade, äckliga personer som inte har mer moral än att ändå kolla upp mer utan välja att plocka ett sånt domännamn och tjäna pengar på det. För tillfället kan jag säga att om de personerna vore i närheten så skulle jag göra saker som skulle rendera mig fängelse. Per Gustafsson och Webbkonsulterna AB kommer för evigt vara på min svarta lista.  Jag hoppas att ni skäms. Rejält. (ok Webbkonsulterna är bara registrar men i krig och kärlek: ni får en skopa så kanske ni gör något åt det).

Jag är marknadsförare, jag jobbar med digital marknadsföring, jag har rätt bra koll på grundläggande SEM och jag tillhör dem som inte hymlar med att marknadsföring inte kan ha för höga moraliska betänkligheter men det här är fan för mycket. Om man väljer att göra business på ett sånt här sätt så har man valt att inte vara bättre än gravplundrare. För Resonerar.se och allt som har med Helene att göra är off limit. Det ni gör är tillåtet ja – men faktiskt: vill ni vara det här? Är verkligen jakten på SERP så viktigt att man väljer att göra det här? Nej. Det är inte det. Själv skulle jag vilja påstå att ett visst mått av detektivarbete vore smart om man inte är en total svarthatt.

Att sedan en sån som Wollin inte fattar bättre är något helt annat. Att hennes rädsla för döden gör att hon negligerar verkligheten – det finns fina ord för inom psykologin.

Min uppmaning är snarare att se till att faktiskt skapa ett sorts digitalt testamente (läs mer här där det finns en mängd bra postningar samlade). Eller förklara vad bloggen faktiskt betyder för er och att ni vill att den ska finnas kvar även om ni drar från jordelivet.