Till de som möttes

Hemma. Typ hela sociala media-Sverige sitter på en ö nere i Blekinge och det hade varit roligt att vara där. Nu blev det inte så, smällar man får ta. Veckan har innehållit en massa jobb, och trevliga möten med underbara människor från nu och från förr.

Idag vet jag att två av våra vänner från QS-communityn gifter sig. De träffades där. Flera andra har träffats och de första QS-barnet har faktiskt fötts.

Och i torsdags träffade jag flera av de gamla vännerna, några för första gången, och det finns ett fantastiskt band mellan oss alla.

QS var en fantastisk plats som skapades av Q och Mia under en intensiv helg. I varje fall den tekniska grunden. För övrigt var det sannerligen en kollaborativ skapelse: QS var vi som hängde där. Grundtanken handlade om att skapa ett community som gav oss som hängt på Lunarstorm, på Silverplanet en plats utan 15-16-åringar som förklarade att vi som var 25-30 är gamla gubbar och kärringar. Vi valde att göra det invitational only och alla som var medlemmar hade rätt att bjuda in genom att skapa användarkonton – och den som bjöd in tog ansvar för att den som bjudits in förstod att QS inte var Lunarstorm – för att förklara det kort.

Människor kom och gick under de åren och mot slutet valde jag att flytta ut mitt sociala medie-användande till bloggandet. Men livet på QS var intensivt, fr a eftersom flera av oss just då behövde den distanssociala närhet som det gav.

Numera är det fr a på Facebook som man följer varandra. En del finns på Twitter. Andra bloggar. Det är inte samma men de band vi skapade är konstanta.

Grattis till kärleken kära vänner!