Linkbait a la Skugge (uppdaterad)

Gammal är äldst. Linda Skugge vet hur man gillrar //edit2013 – båda bloggarna borta men inte Wendela ett linkbait. Bara att buga.

Uppdaterad postning

(Jag har ju haft ett horn i sidan mot henne förut)

Och Ebba von Sydow, vars krönika fått Skugge att inse baitläget, huggerbetet. Övriga bloggar följer med och står upp för Ebba mot den onda Skugge. Den minst sagt ökände Aaron i Nyheter24 tar i så han kräks när han kallar det Sveriges största bloggkrig. Expressen hänger på bloggbråket. Mitt i alltihop så ställer sig Katerina Janouch på Skugges sida. En del andra bloggar gör detsamma. Och Skugge slänger //edit2013 Skugges blogg borta sen länge på lite mer ved på brasan.

Det som är bra är själva diskussionen som jag tror behövs. Men det är synd att den inte lyfts lite högre av andra bloggare då Skugge vs. von Sydow inte verkar fixa det. Elias har en bra take. Det intressanta är att det är en sorts reverserad motrin moms-flame. Det är mammor som försvarar icke-mammor. Det är socialistiska feminister som försvarar Ebba von Sydow. Det är som vanligt upp och ner och en alldeles egen blogglogik som gäller. Det är ett bra länkbete. Jag gillar det.

Men ett länkbete är det. Skugge har varit med förut. Hon är proffs på att skapa linkbaits sen 2005. Det är inget fel att hugga – bara man inser att Skugge sällan tycker det hon skriver fullt ut. Hon är fortfarande en av oss mer pugilistliknande bloggare – det lärde hon sig när hon var ”bloggdrottningen” och numera ”bloggmormor”. Mitt råd är dock att hon börjar att använda Twitter lite mer medvetet – det skulle ge mycket mer fart för hennes baits.

Gissningsvis kommer det komma en ”jag blir bloggmobbad” från Skugge senare i veckan. För även om hon förstår att lägga ut beten så känns det ibland som om hon inte har någon fantasi att hålla kvar uppmärksamheten.

Så – kan vi gå åter till intressanta saker som TPB-rättegången nu? :)

Uppdatering: Hemliga Morsan har långt minne. Samtidigt ger det mig en känsla av att Ebba von Sydow faktiskt har rejält med skinn på näsan. Själv letar jag bakåt och inser att Ebba von Sydow skrev sitt specialarbete om Kent. Och Jenny Maria tycker om Skugge – eller inte. Svårt att veta. Men jag har insett att jag gillar Jenny Maria. Brukar vara så: den man börjar att bråka med visar sig vara en intressant person.

Uppdatering: Nämen! Se hur det ser ut om man går in på Ebbas egen blogg :)

Uppdatering: På tal om catfights så funderar Stationsvakt över vem som skulle vinna en fysisk fight mellan Mona Sahlin och Maud Olofsson. Med en smula photoshoppande för att göra de båda kombattanterna till mer wrestlers så skulle det kunna bli riktigt kul. Och politiskt inkorrekt såklart. Mamman har också elefantminne och minns att Skugge minsann orerade om otäcka småbarnsföräldrar förr i tiden. Andra ger Skugge en dagssedel.

Uppdatering: @lindaskugge på Twitter existerar inte noterar @kullin och ser vidare att kontot blivit stängt av Twitter. Kan det ha varit en [[impersonator]] som varit framme? I sådana fall lyckades den vara väldigt lik Skugge… Eller har hon, som det ryktas, helt enkelt lagt av? Redan på Expressentiden funderade hon över Twitter.

Jag blir lätt fascinerad av såna här bloggbråk. De har sin egen processteknik och logiken är inte alltid rak utan tar ofta laterala hopp. Det engagemang som ett länkbete som det här lyckas uppamma lär oss en hel del om buzz. Intressant är också att kändisarna duggar tätare och tätare i bloggosfären /edit 2013: dn har tagit bort artikeln så @jocke får förklara och en sån här grej gör att man hittar nya.

Uppdatering: Tonårsmorsa tycker det hela är en sandlådediskussion (men lutar ändå mot att tycka att Skugge har rätt). Men precis som jag anar hon att Linda Skugge

…sitter och njuter av den debatt hon nu startat och skrattar hela vägen till tvätthögarna som ska sorteras?

För övrigt har Janousch blir irriterad av att kallas ”mediemorsa” – av vilken anledning förstår jag inte riktigt heller – hon är morsa, hon har sin mediaplattform – men gissningsvis lika mycket tvätt att vika som sjuksköterskemorsor, köpcentrummorsor eller arbetslösa morsor.

Uppdatering: Jag vet – rent SEO-tekniskt är det korkat att göra som jag gör när jag uppdaterar samma postning men det känns ändå vettigare – bloggen är inte bara en jakt på läsare utan också ett tidsdokument. Nåväl: Elias gör en uppföljande postning som försöker nivellera min åsikt om att det är ett linkbait som Skugge skickar ut. Gott så. Det som en del missat är att jag inte har något emot sånt – och inte heller tycker jag det är fel som jag ändå ser ske: att andra lyfter diskussionen till att hamna om själva ämnet istället för pugilismen som EvS och LS håller på med. Ett linkbait är ett linkbait men precis som att det är ett sätt att fiska så är fiske också nyttigt.

Uppdatering: Missa inte drottningens drapa. Den är läsvärd. PGW gör en typisk PGW. Trilog gör en briljant slutsats:

Jag undrar ibland om människor inte förväxlar “måste” med “vill”? Själv har jag tid för det jag tycker att jag måste göra, men jag har definitivt inte tid för allt jag vill göra, för det är så väldigt mycket!

Skugge börjar enligt min mening slira en aning nu. Det här är dissociativ Skugge-logik:

Har du något tips till Ebba och andra unga kvinnor i karriären?

”Se till att leva ett liv utanför city bland normala svennar och blattar. Ha identiteten någon helt annanstans. Umgås inte med kändisar. Drick inget alkohol. Googla aldrig dig själv. Gå inte med på Facebook”.

Detta skriver Linda Skugge, som i sitt mejl bifogar en lista med länkar. De går till 1. Hennes bokblogg, 2. Hennes egen blogg, 3. Hennes twitterblogg1. 4. Hennes frågespalt och 5. Hennes hemsida.

  1. fast den var ju borta []