Vakna till

Medan jag försöker vakna till slöläser jag lite nyheter. Att Tre Korvar gjorde en djupdykning vet jag: DI spenderade halva tidningen om det. Det visar väl egentligen två saker: vi närmar oss slutet på den här konjunkturen – börsen är extremt nervös och överreagerar på vad som helst, och att OMX är mycket känslig på grund av sin litenhet.
”Stureplansprofilerna” frikändes i tingsrätten och dömdes till hela fyra år i hovrätten. Här finns ett gigantiskt problem – att två rättsinstanser kan komma till två så vitt skilda slutsatser. Det underminerar tilltron till rättssamhället än mer. Vi har alltså ett samhälle där polisen ofta försöker komma förbi de regler och lagar som styr deras arbete, som väljer att ducka och finta grundlagar – och domstolar där det mer och mer börjar likna en Lotto-dragning om någon ska bli dömd eller inte.
Man kan onekligen fundera hur bra utredarna gjort sitt jobb när männen bland annat fälls på tilläggsbevisning som kommit fram efter tingsrättens dom – ”oj, det där glömde vi visst”.
Sen kan man ju fundera över Stureplansmentaliteten när det berättas om att Ebba von Sydow nu blivit utestängd från alla Stureplansgruppens krogar på grund av att hon inte velat prata med företagets VD.
Uppdatering: TBFKEM har dunkat iväg en riktig dagssedel.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,