And the winner is… (part 1)

Jag börjar bli lätt mätt på alla bloggtävlingar – och det innan de ens gett ut sina priser…

I väntan på vilka som vann Stora Bloggpriset (följ här) så har Kulturbloggen utsett sina pristagare till Kulturbloggen Awards:

Bäst bokblogg: En annan sida

Bästa filmblogg: Bloggywood

Bästa musikblogg: Dagens Skiva

Bästa kulturblogg, övriga områden: Lotten – en golgatavandring på legobitar

All Star Award: öppna klassen: Rebel Music

Grattis Petra J – som ju är en bloggveteran precis som Chadie och jag. Grattis Daniel som vinner ett pris ändå idag då han är en av dem som anordnar Stora Bloggpriset. Grattis Kal och Pelle och alla andra på Skivan. Grattis Rebel.

Men framförallt – grattis Lotten! För sannerligen – få bloggar är som hennes. Och jag tycker att beskrivningen av varför hon vunnit är på pricken:

En blogg som sprudlar av upptäckarglädje inom sociala nätverk och kultur och nöje, en blogg som sätter kulturlivet mitt i vardagslivet. En varm blogg som gör alla glada.

Själv brukar jag tänka på Lottens blogg som en sån där feelgood-film som inte duckar för livets otrevligheter men som hela tiden lär mig att se dem i ett lätt sardoniskt och sarkastiskt ljus: och att i grunden bubblar man ändå av livsglädje och nyfikenhet över vad som kommer att hända bakom nästa hörn av livets gata. Det är vad Lotten är för mig.

Om ni har någon annan blogg som känns likadant – nominera den i mitt bakvända bloggpris. Läs mer här och här. Nomineringarna är öppna tills jag känner att jag har fått nog med nomineringar som går att använda för att tävlingen ska bli så kul och annorlunda som jag hoppas.

Och hoppas alla får det kul på Stora Bloggpriset-galan. Alla verkar ju vara där utom jag…

Uppdatering: Ola Larsmo saknar en annorlunda röst bland kulturbloggarna. Och skriver det på DN Debatt. Jag vet inte Ola men det känns som om din kritik faller lite platt – bloggosfären består av närmare 400 000 bloggar ((approximering utifrån ökningstakt och start i siffrorna som WII gav ut i november. Det du efterfrågar finns – men det är självklart inte mainstream. När var senast något mainstream som var en annorlunda röst? Hur ser dagens mediavärld ut, Ola? Finns det något som har en ”annorlunda röst”?

Uppdatering: (jodå jag läste att du gjorde samma fundering – men själva frågeställningen utgår ändå från att det skulle vara annorlunda med bloggar)

Reblog this post [with Zemanta]