And the winner is… (part 2)

Samtidigt som jag skriver reklamtexter för kunder så följer jag Twitterkanalen #sbp som också kan följas här för att se vad som händer på Stora Bloggpriset. Men det verkar som om Aftonbladet lyckats att dabba sig – Birro vinner uppenbarligen Sport/Fritid.

Prognos: Mina snabba tips är att Bokhora vinner kulturpriset (alternativt Kulturbloggen), att HAX alternativt Opassande vinner Politiken – samtidigt var det rejält jämt i de omärkta cirkeldiagrammen. I Vardag tror jag det är rätt jämt skägg men jag tror (tyvärr) att Schulman tar hem det – även om Mymlan har rejält många läsare. Teknik: jag hoppas på Lilla Gumman men jag gissar att Prylfeber kan ha en stark kader av läsare. Modekategorin hoppas jag att Manolo får pris för gott arbete men jag tror att Hotspot vinner – möjligen att Hanna Fridén är en runner-up. Livstil tror jag tas hem av Frida på Husmusen.

Uppdatering: Ett rätt. Bokhora vann! Grattis Johanna och resten!

Uppdatering: Hurra! Opassande vann Politik! Så jävla rätt!!! Grattis ”emma”!

Uppdatering: YES! Frida vann Livstil med sin Husmusen! Grattis kära du!

Mellantidsnotering: Tre av mina nomineringar har alltså vunnit. Hittills 100 %…

Uppdatering: Första missen. Moderskeppet vann Prylar & Teknik. Roligt hade varit om Beta Alfa vunnit eftersom ingen vet vem han är :). Fast jag hade Lilla Gumman högst.

Uppdatering: Oj, faktiskt oväntat. Tonårsmorsa vann men onekligen väldigt välförtjänt. Ja, och jag hade nominerat henne också. Och jag vet att Alter Ego jublar i sin himmel.

Uppdatering: Som väntat (eller som AB råkat avslöja) vann Birro Sport och Fritid. Och nej, jag hade inte nominerat honom ;).

Uppdatering: Modekategorin vanns av Style by Kling. Jaha. Synd för Manolo.

Slutsummering: En del missar på slutet. Men fyra av sju är rätt ok… Intressant att två Expressen-medarbetare vinner Aftonbladets bloggtävling…

Hederspriset då? Jag har ingen aning om vad det kan handla om…

StoppaFRAlagen.nu! Faktiskt för första gången på länge som Aftonbladet känns som Hierta-tidning…

Intressant och mycket mycket bra diskussion runt bloggosfären på scenen efter hederspriset. Bäst på den här galan. Och den som tjatar vidare om att bloggarna kommer att dö kanske ska lyssna på den…

Uppdatering: Kjell Häglund är kvällens sämsta förlorare…

bild-24

I’m not surprised

Mest spännande var om Weconverse och Axbom skulle hitta varandra – gick att följa deras sökande på Twitter. Till slut fick de fatt på varandra :)

Editering: Lagt till länkar och ändrat lite struktur.

Uppdatering: En intressant grej är att en hel del av de vinnande bloggarna är blogg.se och faktiskt gamla webblogg.se. Liksom att åtminstone två av de nominerade ligger på wordpress.com, fem stycken på Blogger och en var på Metrobloggen och Aftonbladet. Alltså gratistjänster. Vilket bevisar att dessa inte innebär att man är en sämre bloggare än att sätta upp egna domäner. Allt handlar om innehåll och om passion. Det skriver jag mer om i nästa postning. Den förra postningen i den här serien hittar du här.

Reblog this post [with Zemanta]