Nuder sabrerar Sahlins tillit och Lasse Bengtsson bryter mot källskyddet

Jag låg och läste DI, lokalblaska och Resumé imorse, och TV4s nyhetsmorgon var på. Nuder dök upp i rutan1 och det som slog mig var två saker:

  1. Nuder är stenhård. Han gjorde uttalanden som är rena bomberna i socialdemokratiska partiet: han förklarade att det är personer runtomkring Sahlin som puttat bort honom. Att det handlar om maktkamp. Det han därmed säger är att Mona Sahlin är en mycket svag partiledare för socialdemokraterna – att påpeka att det är andra som styr vilka personer som ska vara ledande i partiet ger en bild av en vindflöjel, en osäker partiledare som är helt i händerna på sina sakkunniga och partifunktionärer. Det är inte ett knivhugg – det är ett sabelhugg som skapar en oerhörd öppning för fr a Reinfeldt att skada tilliten till Sahlin som ledare och potentiell statsminister. Tyvärr tror jag iofs att Reinfeldt inte kommer att greppa tillfället. Schlingmann har tappat greppet totalt.
  2. Lasse Bengtsson påpekade att det var någon från socialdemokratiska partiet som ”läckt” informationen om att Nuder skulle bli petad. Nuder själv var försiktig och drev sin linje om att hela affären byggde på ”de andra” runt Sahlin som ville bli av med honom. Då förklarar Lasse Bengtson att den som läckt, den som alltså är ”källan”, är en namngiven funktionär och säger namnet. Det hela innebär onekligen att TV4s upprördhet runt att polisen kommer upp på redaktionen och begär ut kvittot i samband med Schenström-affären och att polisen, i sin utredning runt Trond Sefastssons eventuella mutaffärer, oroar sig för källskyddet, känns minst sagt som ett spel för gallerierna. Lasse Bengtsson skiter helt enkelt i källskyddet! För att visa sig duktig eller inte vet jag. Själv skulle jag ge fan i att ringa redaktionen för TV4 om jag hade något att avslöja, den saken är säker…

Nuder har gjort ett gott PR-jobb. Han vinner i slutronden. Sahlin är nere för räkning och partiet lider uppenbarligen av post-Persson-stridigheter. Tur för Alliansen.

Uppdatering: Inte nog med att han drog brallorna av Sahlin. Enligt BFKEMs källor är han en jävel i sängen också :).

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

  1. Jag kan inte hitta inslaget vilket är mycket märkligt – och visar väl att TV4s nyhetsvärdering ligger i lättsmält chipsmorselinje… []