Sant eller bara något jag hittar på

Utmaningarna är mer omfattande och invecklade nu för tiden. Senast är det Alter Ego som skyfflar vidare sanningsutmaningen till mig (och Blogge). Reglerna är som följer:

  1. Länka till den som utmanat dig.
  2. Berätta sju sanningar om dig själv.
  3. Utmana sju personer.
  4. Lämna ett meddelande till dem du utmanar.
  5. (Bonusregel: Glöm inte reglerna i postningen)

Jag kollade igenom utmaningar som jag gjort tidigare, eftersom det kändes som om jag varit med om det här förut, och hittade: Tio positiva saker om mig och en som handlade om underliga sanningar om mig. En annan listning är saker som är personliga – rätt lik den här. Utmaningen om personliga egenskaper som jag gillar/ogillar hos andra säger nog en hel del om mig. Så fan vet om det finns så mycket mer att säga. Och än en gång ställs jag inför ett val: att vara seriös och prata om sanningar som på något sätt är betydelsefulla för djupet av min personlighet – och därmed ställa mig rätt naken inför alla och envar (inklusive diverse kunder, medarbetare och annat folk som lurkar omkring på deepedition). Eller välja en mer lättsam approach och berätta om fascinationen över att klämma finnar eller min stjärnstatus hos barnen och deras kompisar som pannkakskock. Ärligt talat så vet jag inte vad jag ska välja. Så jag slänger ihop first things to come to my mind:

1. Jag är inte speciellt politiskt korrekt. Eller speciellt smidig när det kommer till saker som jag faktiskt kan.
En av de sämsta delarna som Jantelag och konsultande innebär är att även om jag har rätt så måste jag ibland hålla käften och låta saker bli inte riktigt så geniala, så pinpointade och så effektiva som de kan bli. Jag ogillar att ”suck it up” helt enkelt. Men jag inser att det ibland är bättre, och att där jag är i idéerna och lösningarna inte alltid de andra är: och då blir det inte bra i slutänden ändå.

2. Jag gillar sex. Och jag vägrar att skämmas för det.
Ibland undrar jag om det är någon sorts svensk viktorianism eller att man påverkas av USA:s märkliga frigida syn på sex som gör att det inte är comme il faut att säga att man gillar sex. Jag gillar sex, jag gillar nakenhet, jag gillar vackra kroppar och att ge och ta mycket, länge och på många sätt.

3. Jag är arbetsnarkoman.
Det är knappast någon nyhet. Men viktigt att komma ihåg är att jag är det när det gäller saker som jag a) känner att jag kan b) tycker är roliga c) handlar om kommunikation. Annars är jag extremt slö och ointresserad.

4. Jag är en intelligent intellektuell introvert jävel.
Det var inte heller någon nyhet. Introvert? säger någon säkert (säkert några som kommer sätta i halsen att jag vågar påpeka att jag är intelligent men de skiter jag i). Ja, som fan. Egentligen: och det fick jag reda på också när jag gjorde Myers-Briggs – jag är hårt INTP.

5. Jag är en nörd. I de saker som intresserar mig.
Tillsammans med en ”klisterhjärna” dvs. att saker lätt fastnar så innebär det ibland en viss snedbelastning när det gäller vad jag intresserar mig för i projekt och en viss frustration för min omvärld. Som tur är så är mitt jobb och min personlighet också generalisten: jag är för nyfiken för att bara hålla på med en grej.

6. Jag har torr, suspekt och vriden humor.
Jag älskar torra referensskämt, fåniga ordvitsar som helst ska bygga på homonymer, jag gillar surrealism och riktigt råa skämt om döden, sex och lyten. Jag finner stort nöje i att titta på katastroffilm, serier i stil med Greatest Accidents in Sports och AFV.

7. Jag ser sällan film1, jag följer sällan TV-serier slaviskt2 och numera har jag sällan tid att läsa böcker för mitt eget höga nöjes skull.
Böcker skulle jag vilja läsa mer, jag skulle kunna tänka mig att följa några serier mer ingående men film tycker jag sällan är mödan värd. Introvert var ordet.

Så sju stycken som ska genomgå denna sak (och inse att jag inte har läst vanity-bloggar på mer än en vecka så alla har antagligen gjort den…

Kajen. Han har svarat här.
BFKEM; har svarat här men gör om, som den frifräsare hon är, reglerna :).
DVIJDVS.
Bea. Hon har svarat här.
Nina.
Dabitch. Hon har svarat – på sitt eget vis :).
Antira.

Uppdatering: Det visade sig att Isabella också lagt till mig i sin långa lista av utmanade. Läs hennes sju sanningar dock. En fascinerande människa.

  1. förutom att jag om och om igen kan se LOTR-serien, Matrix-serien, Pulp Fiction och Reservoir Dogs []
  2. förutom att jag kan se Vita Huset om och om igen []