En sån där personlig lista

Både Susfu och Mymlan utmanade mig för länge sen:

Vad förvånar dig mest med ditt vuxna liv?
Att jag överlevt. En ungdom med en kronisk depression, en galen morsa och frånvarande farsa, galna kristna och än galnare postpunkare. Det som också förvånar mig är att någon faktiskt kan älska mig. Och att jag faktiskt är en rätt ok pappa.

Mitt liv skulle bli lättare om?
Lite mer inkomst skulle inte skada. Annars har jag det rätt bra. Faktiskt.

Vilket var ditt första jobb?
Sommarkyrkoansvarig dvs. arbetsledare för ett gäng kompisar som hade hand om kyrkguidning och café.

Vad är det bästa som kan köpas för pengar?
En filosofisk fråga. Sex? (Nu blir hälften upprörda men hallå: sex är trevligt och det kan köpas för pengar även om det knappast är något som är eftersträvansvärt) Tid? (”Man kan inte köpa sig tid” kommer många tänka. Kan man visst det – för min del skulle det exempelvis vara att köpa städhjälp eller anställa en assistent på jobbet. Det skulle köpa mig tid. Och det kostar pengar.) Barn? (Nej, era jävla pervon. Så här: det kostar pengar att skaffa barn. Och att ha barn. Men det är det bästa som finns.)

Vilken egenskap är du mest nöjd med hos dig själv?
Att jag är analytisk och ser sammanhang där andra bara ser delar. Att jag faktiskt är rätt intelligent.

Mitt bästa köp?
Enligt ovanstående tanke är det väl barnen då :). Annars kan man väl säga att vissa dagar är detta det bästa och många andra dagar det sämsta köpet: våra förlovningsringar…

Vad bjuder du på om du får oväntat besök?
Jag får aldrig oväntat besök. Och får vi det så är det någon av HS vänner och hon är en duktig värdinna.

Vad får dig att inte vilja stiga upp ur sängen?
Gissningsvis att jag sovit för lite. Eller att det är helg och en halvmeter tidningar och ett par koppar kaffe finns inom räckhåll.

Vad är du mest stolt över i ditt liv?
Mina barn. Att de blivit så oerhört bra. Och att jag lyckats att bli frisk, starta en ny karriär och blivit delägare i en reklambyrå.

Vilka vill du ska svara på dessa frågor mer än du?
Dabitch, .citronmuffin, TBFKEM.

Uppdatering: .citronmuffin har hörsammat uppmaningen/utmaningen/självspäkningen: mamma! varför gjorde du mig inte till pojke?!
Uppdatering: Och dabitch har gjort det: Man kan aldrig ha för ball frisyr – men man kan försöka.