Lite skivbolagsmartyrium, Pär Ström, försvunnen ö och ett slangtest

Surt sa räven. När det visade sig att Radiohead lyckades med sin idé om att sälja albumet ”In Rainbows” via nätet, och när den missvisande propagandan om hur ”lite” de fått betalt av sina användare inte heller gav utdelning så försöker nu skivbolaget att dissa bandet utifrån att de skulle vara ”giriga”. Skivbolagens martyrkappa börjar bli patetisk minst sagt. Förutom att ge sitt gamla skivbolag en fet känga få berättar också Thom Yorke att de helt enkelt skiter i de stora bolagen framöver. Ridå EMI. Den excess som Prince startade för många år sedan, har – tillsammans med fildelning och digital utveckling – sopat undan mattan för de traditionella skivbolagen. Är det inte så att artisterna använder sig av autonoma bolag (Radiohead, Nine Inch Nails) eller startar egna (Robyn, Ministry) så är det konsertarrangörerna som plockar hem sk 360graders-kontrakt.

Andra bloggar om: , , , , ,

null

Googles Larry Page gifte sig härförleden. Det var stort dyrt och med Richard Branson. Det som är roande är att den ö, Necker Island, som bröllopet skedde på inte kan identifieras av Google Maps. Man får hoppas att Larry och nya frugan Lucy Southworth hittade varandra fram på bröllopsnatten (borde väl ingå GPS i sviterna som gick på 300k per natt).

Andra bloggar om: , , , , ,

null

Själv är jag mest fascinerad att någon orkar ta Pär Ström på allvar fortfarande. Mannen har orerat om it-säkerhet på ett sätt som fått domedagspredikningar att likna söndagsskoleberättelser, han har haft åsikter om precis allt som tänkas kan och nu försöker han att få det till att Sverige är ett ojämlikt landför män. Någon har kickat lim. För även om jag kan se att en viss del av knallpulverfeministerna sannerligen försöker sig på en klassisk kommunistisk revolution så är det hela rätt enkelt att motbevisa med kvantitativa medel. Ljungkvist försöker att göra en vänlig tolkning men ändå få det till någon sorts balanserad diskurs:

Men sätter man sig ner och gör en bruttolista över sådant som drabbar kvinnor och sådant som drabbar män av samhällets strukturer, normer och värderingar så “vinner” tjejerna överlägset. Men inte ens det är det viktiga. Det viktiga är att Pär Ström nu uppenbart insett att det finns strukturella orättvisor kopplade till kön. Det är en viktig insikt. När han forskar vidare i detta kommer han finna mer orättvisor, många slår mot män – ännu fler slår mot kvinnor. Så är det nämligen i ett samhälle som rangordnar människor efter kön.

Uppdatering: TBFKEM skriver rakt på och om Pär överlever den dagsedeln blir jag förvånad.
Uppdatering: Ûberführer-feministen Ohlsson har tagit till orda – och som Kielos säger: det hela har utvecklat sig till en hockeymatch mellan Ströms sugiga mansmartyrium och knallpulverfeministernas flirtande med Shulamith Firestone.

Vi andra kan väl notera detta och sedan gå och göra något vettigare. Eller?

Läs också Magnus L:s kommentar.

Uppdatering: Brygubben påpekar att Pär Ström helt enkelt riskerar rätt mycket genom att så grundlöst anklaga staten för statsfeminism.

Andra bloggar om: , , , , ,

null

Kul slangordstest på Expressen. Själv bommade jag bara en fråga. Hur går det för dig?

Reblog this post [with Zemanta]