Dumpat

DVIJDVS utlovar ett lustmord på Fotbollsfruns bloggande. Alla väntar med spänning, ungefär som att vänta på en god middag.
För övrigt krävs det en viss intelligens för att göra en double jeopardy-ironi. Det har inte hockeyfrun…
Andra bloggar om: , , , ,

null

KDUs operativa ordförande Charlie Weimers skriver ett försvar för det tvekönade äktenskapet. Han försöker att argumentera för att det är en självklarhet, att det är naturligt att ett äktenskap handlar om kvinna och man. Allt annat är ”onaturligt” och ologiskt. Problemet för Weimers är att han missat det faktum att argument måste underbyggas med fakta och logiska konklusioner. Det saknas fullständigt. Framförallt slirar han betänkligt i sitt försök att definiera ordet äktenskap som något som betyder ett normativt bindande kontrakt mellan kvinna och man. Det gör det inte. Resten är den vanliga högerkristna moralismsörjan, och Weimers gör visserligen rätt att inte försöka att använda sig av namngivna undersökningar – då han antagligen är väl medveten om att de stenhårt ifrågasatts metodologiskt, men det gör det inte bättre att han ändå försöker påskina att det finns socioekonomiska bevis på att kärnfamiljen är grunden för samhället respektive att barn mår bäst i den heteronoma kärnfamiljen. Emil Adén och Fredrik Petersson från S-studenter ger tillbaka och med ett av de roligaste uttrycken: ”Weimers ägnar sig åt högerextrem retorisk onani” strimlar de Weimers totalt. Elias menar att språkligheten är fascinerande men sammanfattar Weimers inlägg:

men är tyvärr alldeles för heteronormativ för att kalla Weimers inlägg ”högerextrem retorisk onani”. Jag nöjer mig med att kalla det dumheter.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

null

Jag blir störd på knallpulverfeministernas märkliga tolkningar när det gäller en sån här sak. Exempelvis återfinner man dem bland kommentarerna hos drf/teflonminne. Bland annat finns det hela tiden en sorts ”jamen det där var väl rätt åt honom eftersom det är så många våldtagna kvinnor som aldrig anmäler övergrepp”. Jomenvisst – om man som man blir utsatt för övergrepp, oavsett vilken ålder man är i så finns det en mycket hög grad av misstro och nedvärdering av det trauma som skett och då ofta från knallpulversfeminister. Själv har jag mött det många gånger när jag berättat om vad jag varit med om: jag har fått hört att det egentligen är mest synd om min mor, att det handlar om att det egentligen beror på ett patriarkat och att jag som man (i de fall som gäller mig en pojke) får skylla mig själv; att det är ett straff som jag får ta på grund av att jag är man.
Andra bloggar om: , , , , ,

null

Försäkringskassan… vad ska man säga? Schmuts verklighet visar att försäkringstjänstemän borde ta en fundering över det här med empati, konsekvens och kontext. För att inte säga att vi idag borde kunna samordna olika databaser för att inte hamna i såna här situationer. Josh är självklart skarp.
Andra bloggar om: , , , , , , ,

null

Vem som är först är alltid en intressant fråga och utifrån det faktum att Ulrika Good faktiskt var först med idén runt VR:s publicering av en artikel om sexarbete så blir det roande att läsa signaturen ”liljeros” försvar för Resumé och Fremin. Herrejävlar. Puckovarning. (Vad jag tycker om själva grunden finns att läsa här)

Att Resumé har en vana att sno bloggares idéer utan att ge cred är vida känt. På Researcher.se har jag många gånger kommit flera timmar före Resumé och att journalister på tidningen läst bloggen vet jag genom ip-numren. Och Åsk har varit med om det oräkneliga gånger när det gäller Adland/Commercial-Archive. Men ”liljeros” menar att då Resumé ju är en Tidning™ med riktiga Journalister™ (det skulle man lätt kunna diskutera…) så kan det ju inte vara så att de stjäl saker. Inte då.

”liljeros” gör ett generalfel: han utgår från att Ulrika Good är någon okänd bloggare som försöker rida på att ha synkat en nyhet med de ”stora” på Resumé. Fel. Ulrika är prisad copywriter på byrån Goss – och bland annat suttit i en av Cannes-tävlingens jurys. Så att en journalist inte skulle läsa hennes blogg, och utifrån andra saker som skett runt det här, inte tagit idén därifrån är bara naivt. Ännu naivare är det att ens tro att Fremin kommer att säga ”jo, jag tog idén från Ulrika”. Arbetssituationen på Resumé är inte att leka med.

Gissningsvis kommer ”liljeros” inte heller erkänna att han har fel.
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

null

Alter Ego har skrivit en bra postning runt debaclet runt det påstådda mordhotet mot Filippa Reinfeldt.
Andra bloggar om: , , , , ,