LegoJesus

Han är inte klok min gamle kompis Wilder. Jag gillar idén. Hoppas att Lego fattar och sponsrar det hela.

Uppdatering: De flesta kommentarer är negativa. Ex.vis Guero. Björn Wadström har dålig koll i allmänhet.
Mer om det finns här. Det är en helt rätt idé. Varför göra statyer i marmor och trä idag? Oavsett vad jag tycker om själva religionen så var Jesus knappast någon som körde på i traditionella spår. Jag gillar också konceptet med att bygga en Jesus som faktiskt är ”ombyggbar” (åtminstone rent teoretiskt). För tolkningen av evangelium bör alltid vara dynamisk och fungera i sin tid. Annars skapas meningslösa dogmer (vilket vi sett i diskussionen runt Bevara äktenskapet-kampanjen).

Uppdatering: Som en god nörd så ser Per till att visa hur det hela fortgår.

Andra bloggar om: , , ,