Patetiken ökar

Man har varit iväg på en liten tripp (fysiskt) och återkommer och inser att ”ul” helt enkelt väljer att stryka flagg på ett osannolikt fegt sätt: hennes blogg är lösenordsskyddad.

Petra skriver en mycket tänkvärd postning om det hela:

När jag läser ”ul:s” alla inlägg får jag en obehaglig känsla av någon som befinner sig i en såpbubbla. De genomskinliga väggarna (språkförbistringen) stänger in och försvårar samtalet. Vi hör inte riktigt vad ”ul” säger och ”ul” kan inte fullt ut uppfatta det vi säger.

Flera andra1 har skrivit om det och man kan då fundera: är det synd om ul? Är hon utsatt för vad blivit modeordet: ”bloggmobbing”? Hon tycker säkert det – gissningsvis skriver hon långa texter om hur elaka folk är mot henne och att alla dissar henne bara för att hon är dyslektiker. Att sedan gömma sig bakom lösenordsskydd är ju perfekt eftersom hon därmed slipper att hantera det faktum att det är hennes märkliga feltolkning av åsikter och sedan ett luftande av enögda åsikter och framförallt ett konstant påläggande av åsikter på andra liksom ständiga personliga påhopp, samtidigt som hon själv idogt påpekat att man inte kan tolka in vem hon är genom kommentarer… Nej, det är inte mobbing. För om det vore det skulle allt vara mobbing när ett antal bloggar skriver om något som händer i bloggosfären. Vilket säkert skulle passa för vissa nötiga skribenter som helst ser att man slipper bli motsagd.

”ul”/”ullen” (nej, jag är snäll nog att inte skriva ut ditt riktiga namn) – du måste helt enkelt inse att bloggar handlar om text, och det du skriver i kommentarer helt enkelt tolkas utifrån det som skrivs: det finns inget annat sätt. Och du måste fasen lära dig att läsa och tänka efter vad andra skriver. Att bli en martyr på ordaltaret är bara dumt.

Tidigare postningar i ämnet: Det är inte lätt att vara konsekvent, Dagens insikt, Fler puckon.

Uppdatering: Det blir ännu roligare. Förutom att UL har valt att ta bort det inlägg där hon kallar mig ”masjävel” så menar hon att hon har rätt att avkräva att personer inte länkar till henne…

men jag ber er ni som seriöst vill länka till denna blogg använd min banner eller lägg en kommentar om att ni vill länkar så hör jag av mig.

Så mina vänner, vi är inte ”seriösa” enligt UL:s förmenande. Och hon har en skruvad åsikt om att länkning handlar om copyright. Sorry, UL, det är ett antal företag som försökt med detta – och blivit så dissade att de fick pudla järnet (exempelvis hos COOP: Researcher » Coop vill bara ha vänliga länkar och Fast Co: Researcher » Sajter som inte vill ha besökare.

Problemet är att man helt enkelt inte förstått vad nätet handlar om. Alls. Och ännu roligare blir det hela att hon avkräver att man lämnar en kommentar – samtidigt som hon kräver att man skaffar sig en inloggning på hennes WP-blog för att kunna göra detta… vilket innebär att hon godkänner vilka som får kommentera på hennes blogg. Ja jösses.

Uppdatering: Det går fort i hockey. Nu har hon tagit bort också den postningen…

Uppdatering: Slutspelsskägg – hela bloggen är borta.

Andra om: , , , , , , , ,

  1. studiomannen: Peter möter årets pannben, Språkpolis: Särskrivning igen och igen och igen []