Kalendern

Vad använder ni för kalender? Tänkte på det när jag läste E24s artikel Kalendrar för olika behov. Tänkte på min ”kalenderhistoria”. För jag var tidigt ute med Filofaxen. Slet ut ett par redan i gymnasiet och fortsatte att slita på dem under studenttiden. När jag sen började att jobba i Borlänge fick jag snart möjligheten att använda PDAn och körde en Visio relativt tidigt i min bekantskapskrets. Och sen dess har jag varit digital. Sen blev det Palm och nu har jag gått över till Windows Mobile. Idag har jag samma kalender synkad i tre media: datorns Outlook, min PDA och i min mobil. Fördelarna är flera men en nackdel är exempelvis att det tar längre tid att skriva in något (fr a i mobilen).

Hur har ni tänkt i valet av kalender? Och varför väljer man det man väljer? Själv är det till hälften endast på grund av min fascination av gadgets och att jag är en sk ”early adopter” och till hälften att jag ser det som nyttigt att ha möjligheten att bära med mig pågående arbeten, anteckningar, telefonbok och att kunna koppla upp samma tingest var jag än är.

Uppdatering: På E24.se finns stressforskares olika tips för det här med kalenderplanerande: Lär dig ha ingenting planerat

Han tror mycket på det fysiskt visuella, att för hand skriva in i en almanacka. Han grovstrukturerar i sin almanacka och fyller sedan på. Han bläddrar gärna i almanackan, hjärnan hittar strukturer och han får en bättre känsla för tiden.


Andra bloggar om: , , , , ,