Och…

Ätteläggen har åkt med morfar och mormor ett par dagar. Stillhet. Spelade tennis igår igen – jämn match men jag förlorade med 6-4 till slut. Det var för varmt. Solen gassade rakt ner på oss. Tapetseringen av övre hallen är klar. Grått. Femtitalstapet.

Jag köpte en DVD-spelare till svärföräldrarna på ICA. De är lite för sega för att inte1 komma till skott. Snart lär jag köpa en ny dator till dem – eller så köper jag en ny till mig själv så får de ta den här.

Min jobbdator är inlämnad och diagnosticerad. Det var inget glapp. Det var fel. Så nu måste den skickas iväg till Asus i Holland. Vilket minst tar en månad. Det får bli i september. Jag får köra med externt tangentbord fram till dess helt enkelt. Skräp.

Jag skäms inte för att säga att jag är trött på värmen nu. Fast det är bra om det håller sig över nästa vecka. Sista semesterveckan. Sen är det 120 % som gäller i ett par veckor.

Igår var jag inspirerad och skrev både om Israel-Libanon och fp:s förslag om en litteraturkanon. Det intressanta är att det är tyst på kommentarer om jag skriver om sånt. Är det kanske så att Deep|editions varumärke är något annat än att skriva om politik? Har bloggosfären fragmenterats så till den milda grad att det är så att man läser sådana som man vet vad den skriver om? Och har jag blivit sån?

Imorgon går jag och HS på bio. För första gången på sju år. Premiären av ”Superman Returns”. Jag beställde och betalade biljetterna utan att HS visste om. Överraskning.

Har läst ut ”Alla familjer är psykotiska” av Douglas Coupland. Varje gång fascinerar hans filosofiska vändningar mest. Och tänket som hela tiden ligger under ytan. Oavsett om det handlar om datornördar, Generation X eller som här – en kanadensisk hillbillyfamilj. Det finns ett avgrundsdjup i texterna. Det är fascinerande.

Andra bloggar om: , , , , , ,

  1. Jodå, Petra. Även solen har sina fläckar ;) []