Är det fullmåne idag eller?

Ok. Dags för ett gamla sortens Deepeditioninlägg.

Får en ping i min mailbox, en Cattis har pingat mitt gamla inlägg om Lena Holfve, författare utan vett och it-innovatör och fd nämndeman och fan vet allt. Inlägget har hittat hur denna människa skrivit om Arbogamordet – och herregud, Lena Holfve är fullkomligt galen. Läs Cattis genomång hur Lena Holfve, vars blogg Rädda Sverige andas minst sagt en surrig inställning till det mesta och har alla möjliga galna infall, helt enkelt anklagar Emma Jangestig för att ha slagit ihjäl sina egna barn, och sedan slagit sig själv i huvudet. Det efter att inte läst förundersökningen (hon är alltså fd nämndeman). Hennes försvar är att om man valt att bli författare så är man en offentlig person – och då ska man tåla saker. Även att en fullkomlig galning till författare anklagar en för barnamord.

Ok. Det finns galningar överallt men det här är verkligen helt absurt. Lena Holfve är inte ens foliehatt, hon är spritt språngande galen. Hon är uppenbarligen inspirerad av David Icke och andra konspirationsteoretiker med andliga förtecken. Det verkar i den här bubblan vara vanligt att vara lite lätt tvetydigt lättrasistisk (inte tycka illa om men se ner på), anti-feminist och generellt alltid misstro de personer som inte tycker som en själv.

Uppdatering: Lena Holfve har stängt kommentarsfältet på den postningen. Fin människa som helt enkelt måste lida av en svår grad av megalomani och rädsla för att bli punkterad i sin uppblåsthet.

Annat galet idag (är det fullmåne eller vad är det här?) är Global Marketing YCDBSOYA Ltd som styrs av en minst sagt både dubiös och storhetsvansinnig person. Johan Hedberg ramlade över en preferensers som gjorde honom nyfiken och hans genomgång av företaget och dess ägare Mikael E Widengren ger onekligen en bild av en person som inte riktigt lever i samma onlineuniversa som vi andra. Och när det gäller det här med upphovsrätt så är det lite si och så med den egna efterlevnaden. Citaträtten gäller inte hela artiklar senast jag kollade, men samma person hävdar sin rätt att ha kontroll över sin frus namn på Wikipedia. Bloggen är för övrigt knappast något under av genomtänkt SEO… Så det hela är helt enkelt bara galet. Tyvärr brukar såna här galningar lyckas att lura naiva investerare och sedan försvinna med pengarna.

Uppdatering: Nikke har också skrivit om YCDBSOYA. Det är lite roande att se det hela – bara YCDBSOYAs Twitter talar för sig själv:

Dominerar internetet ju…

Det hela har något väldigt psykotiskt över sig. Kolla hans svar till Blissnation. Och jag är ledsen men speciellt mycket trafik har det inte dragit att skriva om det hela.